VIDEO Zece zile de concerte şi petreceri la Casa TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-zece-zile-de-concerte-si-petreceri-la-casa-tiff/

Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Între 31 mai şi 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universităţii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de întâlnire al invitaţilor, publicului, echipei şi gazda unor proiecţii, concerte şi petreceri de neuitat.

Un articol de Corina Vladov|24 mai 2013

Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Între 31 mai şi 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universităţii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de întâlnire al invitaţilor, publicului, echipei şi gazda unor proiecţii, concerte şi petreceri de neuitat.

Elena Mîndru Quintet
• Sâmbătă, 1 iunie, ora 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
Elena Mîndru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Graţian Silaghi – tobe

Originară din Cluj-Napoca, Elena Mîndru a descoperit jazzul la vârsta de 15 ani, după ce a studiat vioara şi pianul. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a participat la workshop-uri de jazz vocal organizate la Academia Regală de Muzică din Londra şi dirijate de experta Mary King. De-a lungul carierei sale, a cântat alături de nume mari ale jazzului, ca Sorin Romanescu, Lucian Nagy, Andrei Tudor, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman.

Cine-concert „Bagdad Fantaisie“
• Sâmbătă, 1 iunie, ora 18.00, Cinema Florin Piersic
• Duminică, 2 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. În închiderea Zilelor Francofoniei la TIFF, prezentate de TV5 Monde şi Institutul Francez din Cluj. Intrare liberă

Muzică orchestrată de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic Hoţul din Bagdad / The Thief of Bagdad (r. Raoul Walsh, 1924). Adaptare liberă după „O mie şi una de nopţi“, filmul spune povestea unui hoţ – interpretat de celebrul actor Douglas Fairbanks – care se îndrăgosteşte de frumoasa fiică a Califului din Bagdad.

În iunie 2008, a fost plasat în topul 10 American Film Institute al celor mai bune filme clasice fantasy americane. Filmul a fost editat, colorizat şi îmbogăţit grafic de către artista vizuală Gabrielle Manglou. Samy Pageaux-Waro, un artist din Insula Reunion, combină genuri şi instrumente diferite, de la kora, percuţie şi flaut la muzică electronică.

Patricia Kaas – Ma vie/ My Life
• Luni, 3 iunie, 21.30, Casa TIFF. Intrare liberă

Un documentar regizat de Horst Mühlenbeck despre una dintre cele mai de succes cântăreţe franceze.
Cu vocea ei inconfundabilă şi combinaţia specială de muzică pop, jazz şi chanson, a vândut peste 14 milioane de albume în întreaga lume. Pe 24 iunie, Patricia Kaas va susţine pentru prima dată un concert la Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor.

Gilad Abro Trio
• Marţi, 4 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 15 lei

Gilad Abro – contrabas; Omer Klein – pian; Amir Bresler – tobe
Muzicianul Gilad Abro, născut în Africa de Sud şi mutat în Israel, combină cu lejeritate stiluri şi genuri muzicale precum bebop şi hard bop, jazz, rock şi R&B, fusion, trance. A colaborat cu Johnny Griffin, Randy Barker, Slide Hampton, Larry Willis, Jimmy Cobb, Skazi, Micha Shitrit şi alţii. A câştigat de mai multe ori Musician of Excellence Grant/Award acordat de American-Israel Foundation şi a concertat în Marea Britanie, Japonia, Brazilia, SUA, Spania, Olanda, Italia, Franţa sau Mexic.

The Nuggers
• Miercuri, 5 iunie, 00.00, Club Casa TIFF
• 23.00 – petrecere „Lună Plină“, dedicată Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan
• Concertul şi petrecerea vor fi precedate de proiecţia filmelor selectate în Competiţia Locală TIFF 2013, care va începe la 21.30, pe terasa Casei TIFF

Andy ‘Sinboy’ Luke (bass, vocal); Phillip Hofer (chitară); Adrian Agheniţei (chitară); Anton Groves (tobe)
The Nuggers e o trupă de garage-rock formată din patru membri în Bucureşti, via UK. S-au format în 2010 şi au lansat un EP la Ghost Highway Records, în 2012, şi o piesă pe compilaţia Future Nuggets. Au mers prin toată ţara în turneu alături de Roy and the Devil’s Motorcycle (Voodoo Rhythm Records). Lucrează în prezent la primul lor album.
Intrare: gratis, pe baza biletului la filmul Doomsday Book, sau la preţul obişnuit de 10 lei

Ţapinarii
• Joi, 6 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei

O formaţie de folk alternativ „ce prezintă viaţa de cuplu, şi nu numai, într-un mod realist, ironic şi autoironic“. S-au format în 2001 şi au editat până acum 9 discuri. Au susţinut peste 400 de concerte live în ţară şi au fost invitaţi în recital la festivaluri autohtone importante.

Luiza Zan & Dan Byron- Live Acoustic Duo
• Vineri, 7 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei

Iubitorii de jazz vor avea ocazia să o asculte pe artista nominalizată la categoria „Muzicianul anului“ la cea mai recentă ediţie a Galei Premiilor de Jazz, alături de Dan Byron, solistul trupei de rock alternativ Byron. Acesta a cântat în formaţii precum Agathodaimon, Kumm sau Urma. Cei doi propun un duo acustic inedit, cu voce şi chitară.

Autumn Hotel
• Sâmbătă, 8 iunie, 22.00, Casa TIFF. Intrare: 10 lei

Autumn Hotel este proiectul muzical iniţiat în 2010 de Nick Făgădar (voce, chitară – Luna Amară) împreună cu Domi (tobe, Urma), Andras (keyboards, Kumm), Oigăn (chitară, Kumm), Sorin (bas, Luna Amară) ş.a. Formula în care a fost înregistrat albumul „Autumn Hotel“ îi mai include şi pe Dan Vaida (bas Sfântu’ Aşteaptă), Andrei Roşulescu (chitară, Seven) şi Adrian „OQ“ Neagoe (chitară, Masterpiece).

„Autumn Hotel“ conţine 12 piese originale şi un remix, scrise de Nick Făgădar şi apoi orchestrate, interpretate şi înregistrate împreună cu invitaţii. De la pop-rock la grunge, de la alternative înspre progressive, Autumn Hotel sună curat, intens, introspectiv pe alocuri, iar alteori simplu, direct.

Biletele s-au pus în vânzare, începând din 24 mai, pe www.biletmaster.ro.

02
/11
/17

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand.

01
/11
/17

Duminică, 29 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, a avut loc proiecția filmului „Polina”, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Co-regizat de Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, filmul spune povestea unei fete care își trăiește viața prin dans.

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

Cineama.ro vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, orele 18:00, la sala Atrium a Institutului Francez, la o întâlnire cu regizorul Péter Forgács, care va introduce publicul român în practica sa artistică ce constă în folosirea filmărilor cineamatorilor ca material brut în instalații media și filme documentare de reorchestrare postmodernă a istoriei.

30
/10
/17

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce Anthony Rapp, actorul din ”Star Trek” şi ”Rent”, l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. Actorul distins cu două premii Oscar spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală...

27
/10
/17

ActiveWatch a prezentat la București, în avanpremieră, filmul SĂ NU MOR ÎN VIS, o călătorie documentară care recuperează istoria romă despre sănătate din perspectiva subiectivă a peste douăzeci de povestitori veritabili.

27
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând de astazi, 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative.

25
/10
/17

Apropierea, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, produs de Libra Film și co-produs de Tito Clint Movies (Spania) și Evolution Films (Cehia), a câștigat o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea Eurimages, fondul cultural al Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice europene. Bugetul total al filmului este de 1,4 milioane de euro.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.