Viitorii studenți, la un click distanță de universitățile din România la primul târg educațional online
https://www.ziarulmetropolis.ro/viitorii-studenti-la-un-click-distanta-de-universitatile-din-romania-la-primul-targ-educational-online/

Între 25-27 iunie 2020 va avea loc prima ediţie a HE.RO Virtual Exhibition – expoziţie educaţională ce reuneşte, în mediul online, universităţile şi educatorii din România cu tinerii dornici să se dezvolte personal şi profesional.

Un articol de Petre Ivan|24 iunie 2020

Accesul vizitatorilor în platforma online este gratuit și se face prin înregistrare aici, pe www.vefromania.com. După 27 iunie, platforma rămâne deschisă pentru comunicare între studenți și universități timp de două săptămâni.

În cadrul expoziției virtuale, universități din toate marile orașe ale țării, printre care – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, American Hotel Academy și altele – vor avea standuri unde își vor prezenta ofertele educaționale pentru programe de licență, masterat și doctorat. În plus, tinerii pot primi informații despre viața de student, opțiunile de cazare și programele de voluntariat direct de la reprezentanți ai asociațiilor studențești.

Târgul reunește și companii de consultanță educațională care-i pot îndruma pe vizitatori în alegerea celor mai potrivite programe, educatori care oferă o varietate de cursuri și specializări și companii ce își prezintă oportunitățile de internship și carieră.

„Schimbul de energie ce se realizează în interacțiunea față în față dintre oameni nu poate fi comparat sau înlocuit. Însă nevoia de schimbare și adaptare la noile condiții sociale ne-a inspirat să creăm primul târg educațional virtual ce adună exclusiv universități și educatori din țara noastră. HE.RO Virtual Exhibition are avantajul de a pune la dispoziția vizitatorilor sute de programe educaționale din zeci de domenii de studiu, accesibile cu un singur click – fără bariere materiale, de timp sau spațiu”, a declarat Sorina Enăchiuc, Director Executiv, High Edu Consulting

Ofertele de studii din cadrul evenimentului acoperă toate tipurile de specializări și sunt disponibile în limba maternă sau în limbi străine.

„Odată cu participarea noastră la numeroase conferințe și târguri educaționale internaționale, am constatat lipsa expunerii și promovării programelor universităților din România. Ne dorim ca HE.RO Virtual Exhibition să contribuie la un învățământ mai aplicat și mai conectat cu piața globală a muncii și să aibă un ecou și în rândul mediului de business pentru a sprijini, pe viitor, mai multe programe academice”, a adăugat Nona Colfescu, Business Development Manager, High Edu Consulting.

Pe parcursul celor trei zile de sesiune LIVE sunt așteptați peste 10.000 de participanți, printre care: potențiali studenți români, persoane care își doresc să-și extindă aria de cunoaștere prin intermediul unor cursuri noi, dar și potențiali studenți străini, care doresc să studieze în România. Toți vor avea acces gratuit la workshop-uri, webinarii sau la consiliere educațională și de orientare în carieră.

Accesul în cadrul târgului se realizează rapid, de pe orice dispozitiv și de oriunde, singura condiție fiind accesul la Internet. Comunicarea cu reprezentanții standurilor se va realiza extrem de ușor, pe chat sau față în față, prin intermediul apelului video. 

Aceasta este prima sesiune LIVE a HE.RO Virtual Exhibition, cea de-a doua fiind programată pentru zilele de 4 și 5 septembrie 2020. După fiecare sesiune, platforma rămâne deschisă timp de două săptămâni.

Mai multe detalii despre expoziție pe www.vefromania.com.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.