Visul unei seri… rusești – concert cu actrița Tania Popa la Cinema Pro
https://www.ziarulmetropolis.ro/visul-unei-seri-rusesti-concert-cu-actrita-tania-popa-la-cinema-pro/

Actriţa Tania Popa susţine luni, 30 ianuarie, de la ora 19.30, la Cinema Pro, concertul „Visul unei seri ruseşti“.

Un articol de Liliana Matei|22 ianuarie 2017

Rusia înseamnă Şaliapin, Ana Pavlovna, Repin, Rubliov, Tolstoi, Ceaikovski, Barîşnikov, Dostoievski, Bodnarciuk, Nureyev, Koncealovski, Pugaciova, Pliseţkaia, Mihalkov şi mulţi, mulţi alţii…

Tania Popa

Rusia mai înseamnă Ermitaj, superbele şaluri ruseşti, chihlimbarul, troika, Fabergè, balalaika, vodka, samovar, Matrioșka, Laika…

Este cineva care nu s-a intersectat, vreodată, cu ceea ce am enumerat până acum?

Dar Rusia mai înseamnă și unul dintre cele mai bogate și mai puternice fenomene muzicale din lume!
Muzica rusească s-a născut întotdeauna din trăiri, din bucurii şi tristeţi, din poveşti de dragoste, din învingeri sau pierderi, din viaţă!

Fiecare melodie are o poveste a ei, mai mult sau mai puţin cunoscută, care a răzbit în timp prin frumuseţea versurilor şi a liniei melodice.

De la cântece tradiţionale, la tango-uri, la romanţe, la foxtrot-uri, la valsuri, fiecare melodie este o bucăţică de suflet rusesc!

Cunoscuta şi îndrăgita actriţă Tania Popa, născută în Republica Moldova, este şi o excepţională interpretă a unui repertoriu muzical rusesc, care cuprinde peste o sută de melodii. Timbrul său vocal este transpunerea patrimoniului său genetic, o extensie remarcabilă, de la sensibilitate la vulcanic. Poate fi considerată urmaşa uneia dintre cele mai mari şi rafinate cântăreţe, considerată regina romanţelor, Alla Baianova.

„VISUL UNEI SERI… RUSEŞTI” este povestea uneia dintre cele mai frumoase culturi, în care istoricul melodiilor şi alternarea genurilor muzicale vă vor introduce într-o lume de vis!

Puteți cumpăra bilete, de aici.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.