Voltaj promovează România „din toată inima”
https://www.ziarulmetropolis.ro/voltaj-promoveaza-romania-din-toata-inima/

Videoclipul noului single al trupei Voltaj, intitulat „Din toată inima”, include imagini cu locuri spectaculoase din România şi secvenţe dintr-un documentar de promovare a ţării prin sporturi extreme şi acrobaţie, „Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2015

Parteneriatul dintre trupa Voltaj şi producătorul documentarului este mai vechi. Videoclipul piesei „De la Capăt”, care a reprezentat România la Eurovision 2015, a fost realizat cu secvenţe din scurtmetrajul „Calea Dunării”, semnat de Sabin Dorohoi, producătorul care a făcut şi „Transylvania Dragon”.

Documentarul „Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bază de voluntariat pentru promovarea ţării prin sport şi spectacol. Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an ca voluntari pentru acest demers.

De aceea, pentru moment, documentarul este disponibil online numai ca „video on demand”. Preţul vizionării este de 8 lei (2 dolari), iar suma care se va strânge va fi donată voluntarilor care au muncit pentru aces proiect.

Peste 3-4 luni vom lansa online şi varianta gratuită a filmului. Dar deocamdată încercăm să-i răsplătim măcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Măcar pentru aceşti oameni extraordinari, vizionaţi filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul să dea idei de concedii pentru vara asta! – Sabin Dorohoi, regizorul clipului.

Documentarul „Transylvania Dragon” poate fi vizionat în întregime pe site-ul oficial al producţiei.

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la slujbă pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei.

De zece ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai doi centimetri, numită slackline. Este supranumit „Balaurul”.

În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu a decis să plece pe urmele lui.

Foto: Voltaj, România „din toată inima” – transylvaniadragon.com.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.