Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille
https://www.ziarulmetropolis.ro/woody-allen-va-primi-trofeul-cecil-b-demille/

Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille, un premiu care recompensează contribuţia sa extraordinară adusă cinematografiei mondiale, la gala Globul de Aur 2014.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Woody Allen va primi trofeul Cecil B. DeMille, un premiu care recompensează contribuţia sa extraordinară adusă cinematografiei mondiale, la gala Globul de Aur 2014.

Woody Allen, în vârstă de 77 de ani, autorul filmului ,,Annie Hall” din 1978, pentru care a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile ,,cel mai bun regizor” şi ,,cel mai bun scenariu original” -, va primi acest trofeu prestigios la gala Golden Globes 2014, care va avea loc în luna ianuarie la Los Angeles, a anunţat Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organizatorul evenimentului.

Prolificul regizor şi scenarist Woody Allen a fost ales pentru a primi acest trofeu de membrii HFPA, organizaţia care acordă Globurile de Aur pentru cele mai bune producţii de cinema şi de televiziune ale anului.

Woody Allen – 48 de filme și 58 de ani

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986 pentru filmul ,,Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters” şi acelaşi premiu pentru filmul ,,Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” din 2011.
Woody Allen
Cel mai recent film al său, ,,Blue Jasmine”, un film care spune povestea unei femei alcoolice suferind de o afecţiune mintală, rulează în prezent în cinematografele americane.

Blue Jasmine – un film despre iubire

După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett), membră a înaltei societăţi din New York, personaj central din producția Blue Jasmine, se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine.

Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, personajul principal din Blue Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul.

Nu-l suportă de iubitul lui Ginger, Chili (rol jucat în Blue Jasmine de către Bobby Cannavale), pe care îl consideră tot un „ratat”, la fel ca pe fostul soţ al acesteia, Augie (Andrew Dice Clay). Ginger îşi dă seama că sora ei trece prin momente grele, aşa că o sfătuieşte să înceapă o carieră în designul interior, intuind bine că Jasmine n-o să considere că e sub demintatea ei.

Cecil B. DeMille a fost un influent regizor de la Hollywood care a reuşit să treacă cu succes de la filmele mute la filmele cu sonor, notează Mediafax.

Printre precedenţii cineaşti recompensaţi cu acest premiu se numără nume mari din industria filmului, precum actorii Jody Foster şi Robert De Niro şi regizorii Steven Spielberg şi Martin Scorsese.

Foto credit: Cinemagia

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.