Young Blood în arta românească. Art Safari 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/young-blood-in-arta-romaneasca-art-safari-2019/

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediţia 2019 va avea loc între 27 septembrie şi 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Un articol de Petre Ivan|31 iulie 2019

Expoziția unică va prezenta publicului doar lucrări de artă create în ultimii ani, care ilustrează teme ale realității curente, precum familia, munca la corporație, schimbările climatice sau fake news, dar și teme universale precum iubirea sau destinul, în viziunea artiștilor secolului XXI.

Cronologic, curentul Supercontemporan începe din anul 2000, iar arta Supercontemporană din țara noastră a urmat în mod organic temele abordate de noile generații ale artei contemporane de pretutindeni. În mod particular, în România, s-au remarcat expresii vizuale care au avut ca punct de pornire arta stradală, textele grafice și ilustrația.

Denis Simion – Anima

Astfel, orașul, citadela, sunt teme recurente în lucrările artiștilor supercontemporani, dar și tehnologia și ecologia, teme care se vor regăsi și în Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susținut de George, primul banking inteligent din România.

Arta Supercontemporană este arta vie, arta timpului tău, care se întâmplă acum și aici! Și suntem bucuroși că se va întâmpla, în premieră, la Art Safari 2019, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Expo Arte. Expunem curentul Supercontemporan în cadrul celei de-a 6-a ediții Art Safari, aducând în același loc, pentru toți cei care iubesc arta, timp de 10 zile, arta secolului XXI. Arta de azi, alături de arta de patrimoniu, în același loc, într-un muzeu temporar, care își deschide anul acesta porțile pe 27 septembrie”, a declarat Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

 Actuala generație de artiști care va scrie istorie

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău” este curatoriat de Mihai Zgondoiu (37 de ani), artist, curator și galerist, doctor în domeniul artelor vizuale. Din 2014, este lector asociat la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018, și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

„În Pavilionul Supercontemporan vor expune artiști actuali, care au un vibe fresh, artiști ai unei noi generații, ce va scrie istorie atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Arta lor va aduce viitorul în prezent, iar lucrările ce le poartă semnătura, cu prețuri accesibile astăzi, între 500-1000 euro, reprezintă o investiție garantată pe termen lung. Mă bucur că Art Safari le oferă artiștilor Supercontemporani o platformă vizibilă, prin care pot să ajungă la public”, a declarat Mihai Zgondoiu, curatorul expoziției „Young Blood. Arta timpului tău”.

Irina Dragomir_Red Queen_acrilic_pe_panza_100x70cm

Biletele early-bird pentru Art Safari 2019, cu o reducere de 50% (25 lei pentru un bilet de o zi și 45 lei pentru abonamente), pot fi achiziționate până pe 15 august pe www.artsafari.ro. 50.000 de vizitatori sunt estimați la această ediție și 4.000 de copii sunt așteptați să ia parte la atelierele Art Safari Kids.

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România.

Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internațional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mișcării artistice urbane, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București.

Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari – artsafari.ro.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

21
/05
/19

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite muzee, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte. În Bucureşti au fost peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, iar în restul ţării numărul acestora a depăşit 150.