Yuval Noah Harari este invitatul lui Cătălin Ştefănescu în studioul Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/yuval-noah-harari-este-invitatul-lui-catalin-stefanescu-in-studioul-garantat-100/

Scrie cărţi care se vând în milioane de exemplare, este tradus în peste 50 de limbi. Are 43 de ani, e istoric, filosof şi autorul celebrelor „Sapiens”, „Homo Deus”, „21 de lecţii pentru secolul XXI”. Scriitorul şi profesorul Yuval Noah Harari este invitatul lui Cătălin Ştefănescu în studioul Garantat 100%. Puteţi vedea interviul acordat în exclusivitate Televiziunii Române duminică, 9 iunie, de la 23.00.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2019

La sfârşitul lui 2018, cărţile lui au ajuns la 19 milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Yuval Noah Harari, istoricul, filosoful şi autorul cu cel mai mare succes la vânzări de carte*, a acordat un interviu, în exclusivitate, Televiziunii Române. Realizatorul interviului, Cătălin Ştefănescu, ne invită să-l urmărim duminică, 9 iunie, de la ora 23.00, la Garantat 100%, de la TVR 1.

Sapiens, Homo Deus, 21 de lecţii pentru secolul XXI sunt volume traduse în zeci de limbi, publicate în întreaga lume şi parcurse de milioane de cititori. Invitatul lui Cătălin Ştefănescu, profesorul Harari, ne poartă într-o călătorie palpitantă prin temele care frământă omenirea la această oră şi vorbeşte la Garantat 100%, despre felul în care vede viitorul lumii în care trăim, despre meserii care dispar, despre înlocuirea oamenilor cu maşini, prelungirea duratei de viaţă a fiinţei umane, relaţia între naţiuni şi guverne, ascensiunea populismului, schimbările de sistem, revoluţia tehnologică.

Unul dintre subiectele cel mai mult dezvoltate în această ediţie specială a emisiunii Garantat 100% este stresul contemporan. „Invitatul nostru vorbeşte despre presiunea imensă pusă de obsesia „schimbării”, a „reinventării”, a „adecvării la vremurile pe care le trăim”, presiune care se exercită asupra psihicului fiecăruia dintre noi. Profesorul Harari atrage atenţia şi asupra necesităţii de a elabora, pe plan mondial, o legislație cât se poate de clară în privinţa armelor inteligente”, ne-a povestit Cătălin Ştefănescu.

Felul în care înţelegem azi democraţia sau noţiunile de „bine” şi „rău”, dar şi dialogul care a avut loc în luna aprilie, anul acesta, între Yuval Noah Harari şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook sunt alte momente de interes ale discuţiei dintre autorul israelian şi gazda emisiunii Garantat 100%. Despre toate acestea şi despre multe alte subiecte de maxim interes la nivel global vom afla duminică seara, de la 23.00, la TVR 1, într-o ediţie de colecţie a emisiunii Garantat 100%.

În prezent, Harari este conferenţiar la Departamentul de Istorie al Universităţii din Ierusalim, iar în ultimii ani a avut întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei – Angela Merkel, preşedintele Argentinei – Mauricio Macri, preşedintele Germaniei – Frank-Walter Steinmeier, premierul din Shanhai – Ying Yong. În 2019, Yuval a participat la dialoguri publice cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz (pe tema viitorului Europei), precum şi cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (despre societate şi viitorul inteligenţei artificiale).

Din 21 aprilie, duminica, la TVR 1, Cătălin Ştefănescu ne aduce o nouă serie de emisiuni Garantat 100%, „sperăm noi, memorabile” (Cătălin Ştefănescu), cu personalităţi cu poveşti de viaţă extraordinare şi contribuţii excepţionale la valorile comunităţilor în care trăiesc”. Garantat 100% este duminica seara, la TVR 1.

Despre Garantat 100%

Ajunsă la cel de-al 39-lea sezon, emisiunea „Garantat 100%” ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la actori şi muzicieni celebri, la scriitori de talie mondială, oameni de cultură sau ştiinţă, militanţi ai societăţii civile, sportivi cu care ne mândrim etc. De-a lungul celor aproape 20 de ani de „Garantat 100%”, printre interlocutorii lui Cătălin Ştefănescu s-au numărat: Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, Amos Oz, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu etc.

*Amazon Best Sellers/Biological Sciencies

09
/11
/16

Decupaje dintr-o carte de acum, în care scriitori din generații diferite își descriu, cu precizie și umor, întâlnirile cu poliția sau miliția de altădată. „Scriitori la poliție”, volum coordonat de Robert Șerban și apărut de curând la editura Polirom, este o colecție de amintiri ușor de citit și greu de uitat.

08
/11
/16

În cadrul Conferințelor Teatrului Național, în mod excepțional, va avea loc duminică, 20 noiembrie, ora 11.00, la Sala Pictură, o întâlnire cu scriitoarea Ana Blandiana.

06
/11
/16

Romanul de dragoste are milioane de fani în toată lumea, iar de-a lungul istoriei multe dintre titluri au iscat scandaluri serioase. Ziarul Metropolis vă oferă un top al celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile, zece povești pe care trebuie să le citești într-o viață.

04
/11
/16

Prestigiosul premiu Goncourt, cel mai important premiu al literaturii francofone, a fost câștigat, ieri, de scriitoarea Leila Slimani pentru romanul „Chanson douce”. Romanul ei, "Chanson douce", o povestire atroce bine construită, relatează asasinarea a doi copii de către doica lor.

04
/11
/16

Editura Nemira lansează în această toamnă VORPAL, o colecţie de poezie coordonată de Svetlana Cârstean. Vorpalul e arma absurdă, dar eficientă şi impecabilă, care apare în poemul Jabberwocky din „Alice în Ţara oglinzilor“. Armă uneori jucăuşă şi periculos de inteligentă ca „Dodiile“ lui Florin Dumitrescu sau provocatoare şi stranie ca „Sistemele de fixare şi prindere“ ale Ştefaniei Mihalache - primele două volume din colecţie.

03
/11
/16

Povești despre dragoste, prietenie și cărți, cu o lectură performativă din romanele „Blogstory” și „Deviații de Stereo”, iată ce ne propun Nora Iuga și Ioana Cristina Casapu, pentru seara zilei de 5 noiembrie, pe care ne invită să o petrecem împreună la Point, de la ora 18.00.

03
/11
/16

Editura Humanitas Fiction vă invită sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului „O paranteză în timp” a celebrei scriitoare britanice Jeanette Winterson, publicat în traducerea lui Vali Florescu, în colecţia „Raftul Denisei“, în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare.

02
/11
/16

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Tîrgului de Carte Gaudeamus, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.