Zi că-ţi place!, cu Meda Victor, Mircea Albulescu şi George Ivaşcu, luni, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/zi-ca-ti-place-cu-meda-victor-mircea-albulescu-si-george-ivascu-luni-la-tvr/

Iubitorii de teatru pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, filmul „Zi că-ţi place!”, realizat de Casa de Producţie TVR anul trecut după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache.

Un articol de Ziarul Metropolis|31 octombrie 2014

Filmul, care a avut premiera tv în data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD și TVRplus.ro, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place” (Cornel Mihalache)

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi Zi ca-ti place!emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.”

Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru…

„Zi că-ți place” de Valentin Nicolau – adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache

Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu

Decor şi Regie: Cornel Mihalache

Foto: Zi că-ţi place, Mircea Albulescu – TVR

13
/10
/14

Doi pe o bancă, D'ale noastre, Tipografic majuscul, Tartuffe sau impostorul, ... escu, Băieţii de aur, Livada de vişini, Trei piese scurte fără sexşi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 13 - 19 octombrie

12
/10
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 13 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, în memoria marelui actor Adrian Pintea (n. 9 octombrie 1954 – d. 8 iunie 2007), o producție din seria capodoperelor longevive păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: spectacolul „Don Carlos” de Friedrich Schiller.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

11
/10
/14

Filosoful şi matematicianul francez René Descartes, autorul celebrului dicton "Cogito ergo sum" ("Cuget deci exist"), prezenta o excrescenţă osoasă de aproximativ 5,4 centimetri pătraţi în zona sinusurilor, o tumoare benignă care nu a avut însă legătură cu moartea sa, potrivit oamenilor de ştiinţă.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

10
/10
/14

În 95% din cazuri, atunci când ne uităm la un personaj feminin pe o scenă românească ceea ce vedem este un punct de vedere masculin. La noi, poveștile femeilor sunt spuse de către bărbați. Ce-ar fi să aflăm ce au de spus femeile despre ele însele? Acesta este punctul de plecare pentru tema primei ediții a Platformei Internaționale de Teatru București - „Viitorul este feminin”.