Ziarul Metropolis împlinește doi ani și va lansa o aplicație pentru mobil
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziarul-metropolis-implineste-doi-ani-si-va-lansa-o-aplicatie-pentru-mobil/

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din Bucureşti, împlineşte doi ani de existenţă astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicaţia a încercat să-şi ridice standardul şi să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar şi cele mai prestigioase site-uri quality din România.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 martie 2015

11069363_765907743486682_1946764832_o

Click pe imagine pentru a descărca aplicația pentru Android

Acum un an, ziarul își regăsea expresia estetică într-un design prietenos, inedit şi funcţional, adaptat pentru orice tip de dispozitiv. Cotidianul și-a propus să țină pasul cu tehnologia și va lansa în curând o aplicație gratuită, pentru smartphone și tabletă, descărcabilă pe iOS, Android și Windows.

Prin această aplicație veți avea acces la toate rubricile ziarului, iar în curând, printr-un sistem de push notifications, vă vom ține la curent cu cele mai fierbinți știri, direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei dumneavoastră.

„Și eu folosesc de multe ori o tabletă pentru a citi Ziarul Metropolis și alte publicații din România și din străinătate. Din acest motiv am luat decizia de a transmite și noi informația printr-un sistem modern, așa cum au marile site-uri din lume“, declară George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, instituție care editează Ziarul Metropolis.

Puteți citi în continuare rubricile dumneavoastră preferate: Memoria culturală, Noua generație de artiști, Dans printre cuvinte, Știri internaționale, vă puteți face quiz-urile „Cât de bine cunoști gramatica limbii române?“, „Tu ai lua Bacalaureatul?“ sau „Cât de bine cunoști filmul românesc?“, puteți urmări știrile din Teatru, Film, Carte, Arte Vizuale, Muzică, Opinii.

„Suntem onorați să avem cititorii pe care îi avem. Am aplicat o rețetă simplă, care funcționează perfect: ne respectăm publicul, iar publicul ne respectă informația. Nu veți găsi în Ziarul Metropolis titluri care să inducă în eroare sau titluri incomplete, menite să aducă audiență cu orice preț. Într-o perioadă în care informația culturală nu este promovată în marile publicații decât atunci când poate aduce un element șocant, noi am pus reflectorul chiar pe detaliile care pot aduce mereu ceva bun în viața noastră. Și facem asta în fiecare zi“, declară Dan Boicea, redactor-șef al publicației.

Voturi de încredere pentru Ziarul Metropolis

În toamna trecută, Ziarul Metropolis a fost desemnat publicație oficială a „Festivalului Național de Teatru“, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România și condus de criticul de teatru Marina Constantinescu. În perioada festivalului, echipa de jurnaliști de la Metropolis a asigurat conținutul editorial pentru site-ul festivalului.

11031169_765907730153350_749094869_oRecent, Ziarul Metropolis a fost inclus pe lista Top 100 Foreign Policy România „peste 100 de Oameni și Idei care mișcă țara în bine”.

„Cultura este foarte importantă – e nevoie de jurnalism cultural – în cădere liberă inclusiv din cauza modului în care mai e făcută, dar mass-media socotește că nu-și mai permite jurnalismul cultural. Cu atât mai meritoriu e atunci că un teatru găsește capacitatea de a produce nu doar cultură, ci și jurnalism cultural“, declară Petre Munteanu, redactor-șef al revistei FP România.

Categoriile de interes ale listei 100 FP România, paralelă listei anuale FP 100 Global Thinkers, realizată de jurnaliștii de la Washington, sunt: Politică/Administraţie, Relaţii Internaţionale/Armată, Economie, Societate, Educaţie, Cercetare-Inovare, Cultură, Media, Idei & Proiecte, Cariere.

Puteți vedea aici cine face parte din echipa Ziarului Metropolis.

Click aici pentru a descărca aplicația pentru Android.

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.