Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, 557 de ani de atestare istorică
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-bucurestiului-spectacole-ateliere-si-expozitii-capitala-implineste-557-ani/

Bucureştenii sunt invitaţi să participe, la sfârşitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piaţa Constituţiei şi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

Piața Constituției

Pentru sâmbătă, în Piața Constituției, ARCUB a pregătit un concert cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble. Gazdele serii vor fi Răzvan și Dani.

Intrarea la concert va fi liberă, iar accesul publicului se va face începând cu ora 16,00. Concertul va începe la ora 17,00 și va dura până la miezul nopții.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate. – Primăria BucureştiuluiZilele Bucureștiului

Parcul Herăstrău

De asemenea, de vineri până duminică, Primăria Capitalei, prin Creart, va organiza evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle. Între orele 11,00 — 22,00, vor fi organizate spectacole artistice, plimbări cu trăsura, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, între orele 11,00 și 20,00, domni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila pe aleile parcului. „Bătaia cu flori”, un eveniment care datează din 1890, sărbătorit an de an, va avea loc, duminică, între orele 17,30 și 18,00.

Tot în Parcul Herăstrău, între orele 11,00 — 22,00, Gradina Culinară îi va aștepta pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească.

De asemenea, sâmbătă și duminică, între orele 10,30—11,30, Teatrul de animație „Țăndărică” și Teatrul „Ion Creangă” vor prezenta spectacole de teatru pentru copii. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

De-a lungul celor trei zile, în fiecare seară, de la ora 19,00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole.

Parcul Cișmigiu

În Parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin Proedus, va organiza evenimentul „Kids City 2016” — „Aventuri în lumea Circului”, un eveniment în cadrul căruia Foișorul va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri.

Zilele Bucureștiului În același parc, cei mici vor fi invitați să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală și să participe la ateliere de creație sau la activități sportive — atletism, baschet, tir sportiv și scrimă. Aleile din Cișmigiu vor fi împânzite de carusele, jocuri gonflabile, playground.

Bulevardul Unirii

Primăria Sectorului 3 a pregătit pentru cele trei zile o nouă ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”, dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, Bulevardul Unirii va găzdui concerte, recitaluri, expoziții, dar și sesiuni de live painting marcând astfel 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Parcul Național

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 2 îi invită pe bucureșteni la cea de-a 16-a ediție a Târgului de Pâine, desfășurat între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bd Basarabia.

Foto: Zilele Bucureștiului – facebook

08
/02
/18

Iubitorii de poezie și nu numai sunt asteptați, astăzi (8 februarie), de la ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române,la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la lansarea unui mărțișor literar aparte – Cărţişorul de Autor Nichita Stănescu.

07
/02
/18

1.060 de femei artiste din România indexate, un premiu pentru întreaga creație și 10 lucrări de artă donate celui mai vechi muzeu din țară. Sâmbătă 10 februarie 2018, orele 12:30, va avea loc un nou eveniment cuprins în proiectul de cercetare și cultură vizuală „Centenarul femeilor din arta românească”, coordonat de PostModernism Museum în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

05
/02
/18

Manchester Art Gallery a retras temporar un tablou din perioada victoriană - "Hylas and the Nymphs", de JW Waterhouse - în care apar adolescente nud într-o acţiune menită să "încurajeze dezbaterea" despre cum astfel de imagini ar trebui afişate în epoca modernă. În urma reacţiilor apărute în mediul online tabloul a fost expus din nou, la o săptămână de la retragere.

27
/01
/18

Joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc o primul eveniment din cadrul expoziției aNORMAL a artistului Gheorghe Rasovszky, deschisă la etajul al treilea al Muzeului Național de Artă Contemporană București în perioada 23 noiembrie 2017 – 1 aprilie 2018.

22
/01
/18

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

16
/01
/18

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.

14
/01
/18

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziția “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranței”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internațional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaților și migranților”.

12
/01
/18

Geta Brătescu, marea doamnă a artei conceptuale din România, a primit, în atelierul său de lucru, distincția oferită de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. Decorația a fost înmânată pe 10 ianuarie 2018 de consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român. 

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.