Ziua copilului, în sectorul 3, cu Nicu Alifantis și invitații săi
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-copilului-in-sectorul-3-cu-nicu-alifantis-si-invitatii-sai/

Duminică, 31 mai 2015, Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor vă invită în Parcul Titan-Parcul Artelor, să sărbătorim împreună Copilăria. Începând cu orele 11,00, pe scena de pe malul lacului va avea loc GALA PEPINIEREI DE TALENTE ediţia a III.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2015

Elevii cei mai talentați din atelierele de teatru, canto, literatură, arte plastice, dans, instrumente muzicale ( pian, vioară, chitară), șah, balet, gimanstică ritmică, arte marțiale și baschet, vor face parte dintr-un spectacol artistic plin de candoare și prospețime.

Începând cu ora 13,00 copiii vor primi trofee și premii din partea Primăriei Sectorului 3, înmânate de Primarul Robert Sorin Negoiţă.

Cea de-a treia ediție a programului Pepiniera de Talente (2014-2015) a numărat 5396 de cursanți-elevi, care au urmat ateliere conduse de 52 de instructori-formatori și 33 de profesori delegați, din cele 33 de școli cu clasele I-VIII din sectorul 3.

Ea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Sector 3 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 3.

Pepiniera de Talente este un program gratuit dedicat tuturor copiilor din acest sector, finanţat de Primăria Sectorului 3 și organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 .

Pe parcursul întregii zile în parc va fi deschisă Expoziția în aer liber intitulată ” Ion Creangă-Amintiri din Copilărie” iar publicul va putea admira lucrările de pictură și icoanele pe sticlă realizate de elevii din Pepinieră.

Toți copiii se vor bucura de jocuri, face painting, baloane și de plimbări cu Trenulețul gratuit în Parcul Titan-Parcul Artelor.

În partea a doua a zilei, începând cu orele 17,00 copiii sectorului 3 vor primi în dar alte jocuri și surprize precum și Concertul intitulat ȘOTRON, susținut de Nicu Alifantis și invitații săi, prilejuit de lansarea celui mai nou CD cu muzică pentru copii și Cartea de colorat realizate de Nicu Alifantis împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3.

Așadar duminică 31 mai între orele 11,00-20,00 vă invităm cu mic cu mare, în Parcul Titan-Parcul Artelor să vă bucurați de o zi frumoasă dedicată copilăriei, într-un eveniment al cărui concept este semnat de regizoarea Alice Barb.

Intrarea este liberă.

Foto: Nicu Alifantis, Ziua copilului – facebook

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.