Ziua Spectatorului European 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-spectatorului-european-2019/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu organizează a cincea ediţie a Zilei Europene a Spectatorului, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 19:00, acţiune realizată în cadrul proiectului european Be SpectACTive!. Evenimentul reprezintă una dintre activităţile susţinute de grupul local de spectatori activi, care pe parcursul anului este implicat în diverse etape de creaţie sau programare, pentru TNRS şi FITS.

Un articol de Petre Ivan|16 noiembrie 2019

Ziua Europeană a Spectatorului se desfășoară offline, la sediile organizațiilor partenere în cadrul proiectului european, la ore diferite, în funcție de diferențele de fus orar, astfel: în Europa de Vest va începe la ora locală 17:00, în Europa Centrală la ora locală 18:00, iar în Europa de Est la ora locală 19:00. Online, grupurile vor fi conectate pe grupul de Facebook European Spectators Day, deschis tuturor persoanelor care vor să ia parte la această sărbătoare, să distribuie conținuturi și păreri despre experiența lor ca spectatori.

În timpul evenimentului, participanții dezbat aceleași teme, legate de cultură și artele spectacolului, pornind de la cele trei întrebări stabilite de echipa Be SpectACTive! pentru acest an. Este o oportunitate de a crea noi forme de interacțiune prin oferirea unui spațiu virtual confortabil pentru dialog, dedicat expunerii propriilor experințe legate de consumul de cultură.

Întrebările din acest an sunt:

  1. Ce însemnă libertatea pentru tine?
  2. Ai experimentat vreodată libertatea în artele spectacolului?
  3. Poți descrie acest sentiment?

Be Spectactive! este un proiect finanțat de programul Europa Creativă, iar partenerii sunt: CAPOTRAVE/KILOWATT, ARTEMREDE, BAKELIT MULTI ART CENTER ALAPITVANY, Brut, BUDA, CdAT – Cafè de las Artes Teatro, Le CNRS, DOMINO UDRUGE, DUBLIN THEATRE FESTIVAL, FONDAZIONE FITZCARRALDO, International Theatre Festival Divadelná Nitra, OCCITANIE EN SCENE, PLESNI TEATER LJUBLJANA, „Radu Stanca” National Theatre, SKCNS, STORA TEATERN / GOTHENBURG DANCE AND THEATRE FESTIVAL, TANEC PRAHA, UNIVERSITAT DE BARCELONA, UNIVERSITE MONTPELLIER I.

Grupul de spectatori activi creat prin intermediul proiectului este deschis să primească noi membri pe tot parcursul anului. Întâlnirile au loc o dată la două săptămâni, iar printre cele mai atractive sarcini se numără selecția unor spectacole pentru programul FITS. Cei interesați pot contacta organizatorii prin trimiterea unui mesaj pe pagina de Facebook a TNRS sau a unui mail pe adresa press@sibfest.ro.

10
/07
/20

Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan surprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanților la a 22-a ediție.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

09
/07
/20

Sibiu Fringe Festival a ajuns la a 15-a edițíe și va avea loc în acest an între 10 -19 iulie. Va fi o ediție specială cu un format special, cu spectacole ce se vor desfășura exclusiv outdoor.

09
/07
/20

Théâtre de la Ville din Paris și Insula 42 continuă programul „Consultații poetice”/ „Les consultations poétiques”, desfășurat concomitent în mai multe spații europene, prin telefon. Artiștii intră în dialog cu spectatorii, iar conversația se încheie cu recitarea unei poezii.

09
/07
/20

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă prima premieră în plină perioadă de pandemie: „Jurnal de România. 1989”. Spectacolul conceput și regizat de Carmen Lidia Vidu va avea primele trei reprezentații în 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 21.30.

08
/07
/20

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță primele proiecte prezentate în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce își așteaptă spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri. Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 10 iulie 2020.

08
/07
/20

Proiectul „Comedia acasă la...” continuă cu invitația actorului Dragoș Huluba de a păși pragul casei scriitorului Tudor Arghezi și a soției acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiță, muzeograf al casei memoriale „Mărțișor”.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

Pagina 1 din 89712345...102030...Ultima »