Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vin la emisiunea Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-si-serban-pavlu-vin-la-emisiunea-nocturne/

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro.

Un articol de Andrada Văsii|9 decembrie 2013

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne, care va fi transmisă la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro, de la ora 24.00.

Cei doi vor vorbi despre actoria de film sau de teatru, despre notorietate, vizibilitate în fim sau în teatru, despre cum se trăieşte din cele două arte, despre noile generaţii de actori români.

Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi pentru alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi cu modele reale.

Andi Vasluianu a făcut liceul la seral, într-o conjunctură dură şi nefavorabilă, dar asta nu l-a împiedicat să-şi dorească de la viaţă din ce în ce mai mult. „Sanda Manu m-a întrebat de ce nu am dat admiterea la facultatea de stat. I-am răspuns că nu sunt pregătit pentru nivelul acela. Iar ea s-a uitat la mine şi mi-a spus: «Ce înţelegi tu, dragă, prin a fi pregătit?» Atunci am înţeles ca pot”, îşi aminteşte Andi Vasluianu.

Andi Vasluianu: „Ţi se pune textul în faţă şi trebuie să joci“

„Actorii sunt angajaţi, primesc un salariu lunar şi nişte regizori îi distribuie sau nu în nişte spectacole. Eu fac atâtea alte lucruri în afară de a juca la teatru, şi nu doar film, încât nu mai pot spune că mă defineşte faptul că sunt angajat într-un teatru”, spune celălalt invitat al Marinei, Şerban Pavlu.

Citiți și: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

„Când intru într-un serial de televiziune, se termină totul. Tot ce eram obişnuit să se întâmple, adică să am timp să repet, nu se mai întâmplă. Timpul se comprimă”, mărturiseşte Andi Vasluianu, iar Şerban Pavlu completează: „Ţi se pune textul în faţa şi trebuie să joci. De-aia te-au angajat!”

Cele două declaraţii vin drept răspuns la remarca Marinei Constantinescu: „Mărturisesc că am aşteptat, pentru fiecare dintre voi, marele rol în teatru. Totuşi, notorietatea şi vizibilitatea voastră a venit din zona filmului.”

Andi Vasluianu la Nocturne

Andi Vasluianu, alături de Şerban Pavlu, în platoul emisiunii „Nocturne“

Iar Andi Vasluianu mai recunoaşte: „Eu am jucat şi în teatru, şi în film. Întâmplarea a făcut să fiu mai vizibil în film. E foarte complicat. Dar alţii nu au şansa asta.” Dar Şerban Pavlu spune concluzia: „Filmul corupe definitiv”.

Actualul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, regizorul de film Iulia Rugină, actorii Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, cineastul Vlad Păunescu.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Info:

Emisiunea Nocturne va fi difuzat astăzi, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook.

Foto credit: TVR, foto cu Andi Vasluianu

Citiţi şi:
19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

14
/07
/17

Un documentar regizat de Susan Lacy despre regizorul laureat al premiului Oscar Steven Spielberg va avea premiera la HBO pe 7 octombrie. Documentarul va examina în profunzime filmografia lui Spielberg, relevând modul în care experiențele sale i-au influențat munca și au transformat-o în timp.

12
/07
/17

Buzăul a devenit între 4 și 9 iulie, pe durata Festivalului Internațional de Film Buzz CEE, un spațiu original al filmelor și al cineaștilor. Cum a arătat a doua ediție a festivalului buzoian, aflați din rândurile care urmează.

12
/07
/17

Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights, documentarul hibrid regizat de polonezul Michal Marczak, intră pe 28 iulie în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film. Filmul a câștigat premiul pentru regie la competiția World Cinema - film documentar a Festivalului de la Sundance, și premiul publicului în competiția internațională a festivalului T-Mobile New Horizons IFF din Polonia.

11
/07
/17

Discuțiile privind viitorul actor care îi va da viață legendarului spion James Bond par să fi luat sfârșit, după ce cotidianul britanic The Mirror a relatat că producătoarea Barbara Broccoli l-a convins pe Daniel Craig să semneze pentru un al cincilea film al francizei.