Concurs de scriere creativă cu premii – „Poveştile copilăriei (mele)”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-scriere-creativa-cu-premii-povestile-copilariei-mele/

Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Librăriile Humanitas, îi invită pe toţi prichindeii talentaţi, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, să ia parte la un concurs de scriere creativă, a cărui temă este: „Poveştile copilăriei (mele)”.

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2014

Fiecare copil îşi creează o lume imaginară, plină de născociri fantastice, în care zâne şi prinţi din împărăţii trecute îşi dau întâlnire cu eroii moderni din oceanul de chihlimbar, cu Harry Potter, Spider Man sau Rapunzel.

Printre animăluţe magice, jucării care vorbesc ori stele care-şi presară praful fermecat peste joaca de zi cu zi, micuţii îşi folosesc gândurile drept recuzită năstruşnică pentru cele mai nemaipomenite întâmplări. Iar despre acestea, ne-am dori să aflăm şi noi!

Fie că sunt inspirate de poznele de la şcoală sau de aventurile supereroilor favoriţi, pot fi înscrise la concurs, în perioada 1-29 mai, texte inspirate de cea mai frumoasă zi alături de cei dragi, de o carte preferată sau de un spectacol ale cărui personaje v-au rămas în minte.

Poate vreţi să rescrieţi „Scufiţa Roşie” sau să prilejuiţi o întâlnire, pe hârtie, între Pinocchio şi Motanul Încălţat, vă aşteptăm să ne surprindeţi cu poveşti originale despre cea mai frumoasă lume de basm, câştigătorii urmând să primească tot felul de cărţi şi premii speciale oferite de Librăriile Humanitas şi Hartmann.

Textele (2-10 de pagini) pot fi trimise pe adresa: Str. General Constantin Budişteanu, nr. 24, Sector 1, Bucureşti sau pe e-mail, la adresa: [email protected], cu menţiunea: Concurs de poveşti, nu mai târziu de 29 mai.

Spor la povestit!

Foto: Concurs de scriere creativă – Teatrul Ion Creangă şi Librăriile Humanitas

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.

29
/08
/17

Pe 2 septembrie are loc prima ediție Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

29
/08
/17

Tocmai s-a sfârșit cea de-a opta ediție a Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară). Cum a fost?

29
/08
/17

Jucăm cu Armenia şi aceasta este o veste cu adevărat bună, având în vedere că singura victorie oficială la cârma echipei României a germanului Daum este în faţa acestei echipe.

29
/08
/17

Calul era unicul motiv de mândrie al lui Florea. Căruţa nu, pentru că în zilele geroase de iarnă din ea mai rămâneau doar osiile și roțile, restul intra pe foc.

29
/08
/17

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast și surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.