Evgheni Oneghin revine la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/evgheni-oneghin-revine-la-opera-nationala-bucuresti/

În 28 şi 29 noiembrie, de la ora 18.30, publicul va avea ocazia să asculte una dintre capodoperele artei lirice ruse – Evgheni Oneghin, inspirată din romanul în versuri cu acelaşi titlu al lui Alexandr Puşkin.

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

În 28 şi 29 noiembrie, de la ora 18.30, publicul va avea ocazia să asculte una dintre capodoperele artei lirice ruse – Evgheni Oneghin, inspirată din romanul în versuri cu acelaşi titlu al lui Alexandr Puşkin.

După aproape un an de absenţă din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, în concepţia regizorală a lui Ion Caramitru, revine pe scena lirică bucureşteană după prezenţa pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Sofia.

Spectacolul îi are ca invitati pe soliştii Ionuţ Pascu în rolul Oneghin, Tiberius Simu în rolul Lenski, Andreea Iftimescu în rolul Filipievna. De asemenea, reprezentaţia din 28 noiembrie va prilejui debuturile soliştilor Operei Naţionale Bucureşti Horia Sandu (Gremin), Sorana Negrea (Larina), Liviu Indricău (Triquet).

Opera Naţională Bucureşti marchează revenirea operei Evgheni Oneghin în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti printr-o expoziţie de fotografie deschisă publicului zilnic între orele 10.00-17.30 (acces liber).

Printre personalităţile lumii muzicale, care au facut parte, de-a lungul timpului, din echipa artistică a diferitelor montări ale spectacolului Evgheni Oneghin pe scena lirică bucureşteană, se numără soliştii Mihail Arnăutu, Iulia Buciuceanu, Octav Enigărescu, Ladislau Konya, Teodora Lucaciu, Zenaida Pally, Maria Snejina, Maria Şindilaru, Valentin Teodorian.

Nume mari pentru Evgheni Oneghin

Baritonul Ionuţ Pascu a interpretat, de-a lungul carierei, peste 35 de roluri principale, pe scene din România, dar şi din Olanda, Canada, Australia, Coreea de Sud, Israel, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Italia, Germania etc. Una dintre reuşitele sale a fost spectacolul şi înregistrarea pe CD, alături de Filarmonica din Sidney, a lucrării Cantata della Vita de Gianluigi Gelmetti, dirijată de compozitor.

După o bursă de doi ani la Academia Teatrului La Scala din Milano, tenorul Tiberius Simu îşi continuă studiile sub îndrumarea maeştrilor Luigi Alva, Leyla Gencer, Mirella Freni şi Renato Bruson. Repertoriul artistului cuprinde roluri importante, precum Tamino din Flautul fermecat, Don Ottavio din Don Giovanni de W. A. Mozart, Fenton din Falstaff de Giuseppe Verdi, Nemorino din Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Almaviva din Il barbiere di Seviglia de Gioachino Rossini.

Evgheni Oneghin

Tiberius Simu, tenor 

Câştigătoare a Premiului special la concursul Salice d’oro, (Italia, 2010), Andreea Iftimescu a cântat alături de Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, precum şi de alte instituţii muzicale din România şi a fost solistă în opera Brundibar de Franz Crasa în cadrul festivalului Voix Étouffée de la Paris (Franţa, 2004).

Andreea Iftimescu şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2012, interpretând în cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet Ludovic Spiess rolul Agata din opera Le cantatrici villane de Valentino Fioravanti.

Foto credit: Evgheni Oneghin

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.