Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound – peste 70 de artiști, din 10 țări
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-arte-noi-innersound-peste-70-de-artisti-din-10-tari/

Între 17 şi 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, InSpayer Batiştei, Modulab şi CNDB are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound. Festivalul este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, proiecţiile beneficiind de o coloană sonoră interpretată live.

Un articol de Liliana Matei|8 septembrie 2014

Din programul InnerSound fac parte trei artiști laureați ai Concursului Internațional George Enescu: compozitorul Dan Dediu, astăzi unul dintre cei mai aclamați muzicieni contemporani (laureat Enescu în 1991), Diana Rotaru – compozitoare și co-director artistic al Festivalului, distinsă cu două premii Enescu la Secțiunea Compoziție în anii 2003 și 2005 și violonistul şi compozitorul de origine română Vlad Maistorovici, laureat în anul 2003 al Secțiunii Compoziție – muzică de cameră, alături de Diana Rotaru. De asemenea, Henry Vega (Olanda), compozitor care cântă exclusiv la computer, vine din nou la Bucureşti.

Pentru cea de-a treia ediție, Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound a ales să comunice evenimentul într-o formă experimentală: în mai puțin de 2 minute video puteți vedea selecții cu evenimentele de neratat din Festival.

Curaj și inovație. Acestea sunt cuvintele-cheie ale celei de-a treia ediții a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound, care are loc între 17 și 20 septembrie în București. Tema ediției este Vortex. Spirala ritmului accelerat al lumii în care trăim devine sursă de inspirație și este reflectată în mix-ul de evenimente inedite ale Festivalului.

Artele noi, experimentul, combinația de muzică nouă și muzică veche, întrepătrunderile video-foto-sunet în instalații și performance-uri inedite sunt lucrurile de care publicul se va putea bucura în cele patru zile de festival.

Cunoscutul Cvartet ConTempo (Irlanda) deschide Festivalul pe 17 septembrie, de la ora 19.00 la ArCUB, cu un program care îmbină noul și vechiul într-o manieră suprinzătoare, aducând față în față compozitori de secol XIX și compozitori contemporani. De exemplu, în cadrul aceluiași program vor fi interpretate Marea Fugă de Beethoven (muzică dezvoltatoare) și Different Trains, de Steve Reich (muzică repetitivă).
InnerSound este singurul festival din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, cu o coloană sonoră gândită de compozitori contemporani și interpretată live sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Silent Film Night are loc pe 19 septembrie, la ArCuB și reunește 9 filme din țări precum Chile, SUA, Olanda și România.

Cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania) pune față în față în premieră lucrări contemporane și clasice, ale unor compozitori ca Domenico Scarlatti (1685-1757) sau Diana Rotaru – “Fly in Amber” (2010). Evenimentul are loc pe 18 septembrie.

Pe 20 septembrie va concerta Mercury Quartet (Vlad Maistorovici – vioară, Antoine Francoise – pian, Harry Cameron-Penny – clarinet, Colin Alexander – violoncel). Programul cuprinde și o lucrare de Dan Dediu în premieră absolută.

INFO

Programul complet al evenimentelor din Festival este disponibil pe website-ul Festivalului de Arte Noi InnerSound.

Biletele au fost puse în vânzare prin Bilete.ro, în oficiile Poștei Romane semnalizate Bilete.ro, precum şi în reţeaua Germanos şi Inmedio.

 

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.