SILENT FILMS la cea de-a patra ediție INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL
https://www.ziarulmetropolis.ro/silent-films-la-cea-de-a-patra-editie-innersound-new-arts-festival/

Tinerii artişti care îşi doresc să participe la SILENT FILM NIGHT în cadrul celei de-a patra ediţii InnerSound New Arts Festival îşi mai pot înscrie scurtmetrajele în preselecţie până la data de 25 iulie 2016.

Un articol de Liliana Matei|15 Iulie 2016

Cea de-a patra ediție a InnerSound New Arts Festival va avea loc în Bucureşti, în perioada 28.09 – 1.10.2016 și include concerte camerale, instalații, film mut și fotografie, precum și workshop-uri creative, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia.

Printre invitații prestigioși ai ediției 2016 se regăsesc: cvartetul de coarde Ad Libitum (violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana – Malta și Mihai Măniceanu – România, acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul de tehno acustic Project 128 – Olanda, compozitoarea și artista multimedia Svetlana Maras – Serbia, soundartist-ul și DJ experimental Lukatoyboy – Serbia.

Tema ediției, TOUCH, invită la reflecție asupra atingerii: ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie. Tema reprezintă și punctul de pornire în realizarea scurtmetrajelor, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinație a acestora etc). Scurtmetrajele trebuie să aibă o durată între 3 și 8 minute.

Scurtmetrajele selecționate vor fi proiectate în cadrul SILENT FILM NIGHT, pe 29.09.2016, ora 20:00, la sala Elvira Popescu, însoțite de coloană sonoră realizată special de tineri compozitori români şi interpretată live de ansamblul cameral SonoMania, în formula clarinet, vioară, violă și violoncel, sub conducerea dirijorului Alexandru Mija.

Juriul concursului de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujică, regizorul Claudiu Mitcu și monteurul Cătălin Cristuțiu.

La finalul festivalului (1.10.2016) vor fi înmânate următoarele premii: Trofeul InnerSound pentru cel mai bun film, Premiul Publicului pentru filmul preferat, Premiul Publicului pentru muzica originală preferată.

Înscrierea scurtmetrajelor se poate face până în data de 25 iulie 2016:

Prin transfer electronic sau link către Vimeo/Youtube, pe adresa: innersound.festival@gmail.com
sau
Prin poștă, pe adresa:

Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia
Universitatea Națională de Muzică din București
Dl. Cătălin Creţu
Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România

Participanții sunt rugați să includă în aplicație:
– CV sau biografie
– synopsis sau scenariul filmului
– un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, “Touch”

Rezultatele vor fi anunțate în jurul datei de 1 august, după care regizorii vor fi puşi în contact direct cu tinerii compozitori.

InnerSound New Arts Festival este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.

Fondatorii InnerSound sunt trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este si fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, Catalin Creţu, consultant artistic, este artist multimedia. Festivalul reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori.

Pe scena InnerSound New Arts Festival s-au reunit de-a lungul timpului tineri artiști români de mare valoare în plan internațional, precum violonistul Alexandru Tomescu, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, tânărul dirijor Gabriel Bebeșelea, violoncelista Laura Buruiană, alături de artiști și ansambluri de muzică clasică contemporană precum compozitorul Henry Vega, violonista Barbara Lüneburg, mezzosoprana Anat Spiegel, SIGMA Project, Dublin Sound Lab, soprana Irina Ungureanu, grupul art-pop Controllar, Ensemble for New Music Tallin sau Cvartetul Contempo.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

Page 1 of 25412345...102030...Last »