ICR: Centru European al Cinematografiei la Bucureşti şi facilităţi pentru investiţiile de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/icr-centru-european-al-cinematografiei-la-bucuresti-si-facilitati-pentru-investitiile-de-profil/

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR. Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR.

Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul României şi promovarea culturii şi imaginii ţării în Europa şi în lume, obiectivul putându-se finanţa prin parteneriat public-privat şi atragerea de fonduri europene.

ICR susţine, totodată, completarea legii cinematografiei, în vederea atragerii de investiţii străine şi stimulării investiţiilor în producţia cinematografică. Institutul va colabora, în acest scop, cu Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Iniţiativa ICR are ca premize performanţele remarcabile obţinute în spaţiul naţional şi internaţional de industria audiovizuală din România. Cinematografia are nevoie de un sprijin puternic şi durabil, exemplul unor ţări cu tradiţie precum Franţa, Germania, Italia sau Cehia fiind demn de urmat.

„România se află printre puţinele ţări europene care nu dispune de un sistem de stimulente eficient pentru investiţiile în film. Facilităţile fiscale şi de altă natură oferite de alte ţări europene industriei cinematografice au şi rolul de a promova cultura locală, valorile culturale şi istorice ale ţării (monumente, atracţii turistice, oraşe, regiuni etc.)”, se mai precizează în comunicatul ICR.

 

Sursa: Agerpres

20
/01
/17

Simplu spectator de cinema, năist dintotdeauna, salut călduros apariția filmului „6.9 grade pe scara Richter”, de Nae Caranfil. E o nebunie. E de un ludic dus la extrem.

20
/01
/17

Jazz Nouveau anunță încă 4 concerte pentru lunile martie, aprilie și mai ale acestui an în clubul Control: Marc Ribot (foto), Elias Nardi Group feat Daniele Di Bonaventura, Dans Dans și Rotem Sivan Trio.

19
/01
/17

Relansat pe platforma Cinepub, "E pericoloso sporgersi" (1993), de Nae Caranfil, a fost unul dintre cele mai neaşteptate filme din cinematografia română a anilor `90 şi rămâne unul dintre cele mai reuşite şi proaspete debuturi.

19
/01
/17

Industria cinematografică internaţională a intrat în linie dreaptă pentru cel mai important eveniment al său: Gala Premiilor Oscar. Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

19
/01
/17

Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București îi invită pe iubitorii teatrului la premiera oficială a spectacolului ARTISTS TALK - un spectacol despre etica artistului în contextul social și politic de azi -, realizat de Gianina Cărbunariu. Premiera oficială are loc pe 25 și 26 ianuarie, de la ora 20:00

19
/01
/17

Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului mondial Lambada, a fost găsită moartă carbonizată în mașina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro. Grupul Kaoma, înfiinţat în 1985, a devenit celebru cu hituri precum „Chorando Se Foi (Lambada)”, „Dançando Lambada” şi „Lambamor”.

19
/01
/17

„Statele unite ale iubirii”, drama scrisă și regizată de polonezul Tomasz Wasilewski, intră de mâine în cinematografe din: București, Bârlad, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Gura Humorului, Focșani, Iași, Odobești, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara, distribuit de Transilvania Film.

19
/01
/17

Romanul „Cinci colțuri” (cea mai recentă carte a lui Mario Vargas Llosa), în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, a văzut lumina tiparului la Humanitas Fiction, la sfârșitul anului trecut, în seria de autor dedicată marelui scriitor peruan.

19
/01
/17

Casa de Producție TVR vine cu o ediţie In memoriam Ion Besoiu, în această seară, de la ora 20:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. „Livada de vişini”, în regia lui Alexandru Lustig, ultimul spectacol de teatru tv în care a jucat Ion Besoiu. Valeria Seciu, Ion Besoiu, Dan Aştilean, Marian Râlea, Anca Sigartău, Gelu Niţu, Ioana Anastasia Anton, Dan Rădulescu apar în distribuţia spectacolului.

18
/01
/17

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Odeon, ”Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia Alexandru Dabija, revine, după o pauză de mai mult de un an. Cea de-a 222-a reprezentaţie va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19.00.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Critic (constructiv) de teatru, curator de evenimente culturale din & dimprejurul teatrului, editor, traducătoare, observator, comentator și producător de proiecte culturale ce deschid teatrul spre diferite alte forme de creativitate artistică.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.