Jazz Compas Live in Museum – Ziua internaţională a Jazz-ului 30 Aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-compas-live-in-museum-ziua-internationala-a-jazz-ului-30-aprilie/

Premieră în capitală, de ziua internaţională a jazzului 30 aprilie 2014, Bucureştiul va fi pe pe harta acestei importante sărbători festivaliere alături de mai bine de 140 de ţări participante.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Desfăşurat la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Şuţu (zona Universitate) evenimentul îşi propune a fi un festival urban care vă invită în plin centru al Bucureştiului, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu.

Ora 18 00:  Cătălin Milea Hammond Trip – Awakening
Curtea Veche (str. Franceză nr. 21)

Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum European Big Band Academy (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra, saxofonistul Cătălin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale.

Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv şi versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevărat “must-see-to-believe”, unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, şi saxofonistul Cătălin Milea – vă poartă cu ei într-o călătorie în care aduc un mix de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, şi străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă, un concept unic în peisajul jazzistic românesc şi european.

Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com

Jazz CompasOra 20 30: Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)
După nici un an de la primul album “Humanized”, grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează în mediul online, cel de-al doilea album oficial, intitulat „A Pasha’s Abstinence”, ce poate fi găsit pe site-ul www.sebastianspanachetrio.com.

Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turceşti, o cultură care a influențat deopotrivă muzica tradițională şi cultura românească în general.

Format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuție), trioul va lansa în premieră în Bucureşti, cel de-al doilea disc: „A Pasha’s Abstinence”.

Ora 21 30: Bucharest Jazz Orchestra – „Poveşti din Bucureşti”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

Lansată oficial pe 27 februarie 2012 Bucharest Jazz Orchestra a apărut din dorinţa de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată de un ansamblu de mari dimensiuni, la cel mai înalt nivel.

Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groaza, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurenţiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas.

Atât alcătuirea orchestrei cât şi repertoriul original abordat, fac din B.J.O. o prezenţă inedită pe scena românească şi internaţională de jazz.

CONCURS
Participanţii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe www.jazzcompas.com

BILETE
Biletele se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Foto cu Jazz Compas Live in Museum – wikipedia

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.

13
/05
/18

La cea de-a 48-a ediție a Sibiu Jazz Festival, vom întâlni artiști din toate colțurile lumii ce vor trezi la viață jazz-ul! Timp de 4 zile Piața Mare din Sibiu va deveni nucleul acestui stil.