Conferințele Femei pe Mătăsari: Prietenii Geniale
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-femei-pe-matasari-prietenii-geniale/

Friends of friends, Freunde von Freunden, friends forever – la Femei pe Mătăsari 8 se celebrează prietenia şi puterea ei de a face lumea mai frumoasă. Nu rata întâlnirea de pe 3 iunie, de la orele 13.00!

Un articol de Liliana Matei|29 Mai 2018

„Prietena mea genială”, primul volum din Tetralogia Napoletană a autoarei italiene Elena Ferrante, a fost unul dintre romanele cele mai citite, răsfoite și instagramate ale anului trecut. Asta ne-a făcut să ne gândim, pe cei mai mulți dintre noi, la proprii noștri prieteni și la genialitatea lor, la puterea și fragilitatea concomitentă a prieteniilor care se dovedesc surprinzătoare, transformatoare și din care se nasc cele mai spectaculoase emoții, inițiative și proiecte care schimbă societatea.

Prieteniile reale se înfiripă dintr-un impuls comun de empatie, sinceritate și conexiune, iar a le păstra și reinventa este un exercițiu constant de echilibru și grație.

Femei și bărbați din medii și școli diferite ale vieții, pe care îi leagă prietenii autentice, ne invită să explorăm povești geniale despre vulnerabilitate, optimism, creativitate și succes, care promit să mute oameni și inimi de la locurile lor obișnuite.

Povești captivante despre antreprenoriat și inițiative fondate de prieteni, povești emoționate despre oamenii care vin în viețile noastre și ce ne ajută ei să descoperim despre noi, presărate cu revelații, amintiri de luat la drum lung, în minte și în spirit, și de meditat asupra.

LINEUP

Iulian Tănase a adunat, nu fără efort, 44 de ani în buchetul vieții. Și-a adunat anii de pe drumuri unul cîte unul și i-a depozitat frumos într-o debara cu conserve și amintiri. S-a căsătorit de două ori, dar nu în același timp, și a făcut două facultăți, cîte una pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi, ca să nu își mai bată ei capul cu asta. A lucrat cincisprezece ani în presa de umor (treisprezece la Academia Cațavencu și doi la Revista Kamikaze). A început să scrie cărți (proză, poezie, literatură pentru copii) pentru că nu mai avea nimic de citit prin casă. Din 2004 vorbește la microfoanele Radio Guerrilla și lumea, din politețe, încă îl ascultă.

Micleuşanu se descurcă oriunde fără probleme. Totuși, domeniile sale de referință rămân avangarda, subteranele gândirii și artele marginale. A studiat Arte Plastice, face fotografie, scrie proză și poezie, face muzici și experimente sonore. Printre proiectele lui se numără Febre39, Pneumaton sau Ermetic. Scurt-metraje precum „Strigătul“, „Sub ceașcă“ sau „Casa Poporului Gol“ pot fi vizionate pe canalele de YouTube „Undapreja“ sau „Brutfolk“. Cărțile lui pot fi găsite (unele) prin librării, dar și pe www.alteratura.blogspot.com. Eseuri sau articole, experimente sonore.

Mădălina Ştefu e producătoarea și vocea feminină de la Războiul Sfârșitului Săptămânii – își împarte bipolaritatea cea de toate zilele între dimensiunea din FM și cea de om bun la toate & jurist de luni până vineri. A aterizat în formula biblică de trei în noiembrie anul trecut și crede că în prietenia cu Iulian & Mitoș totul merge ca la Scripturi. Mai scrie și aici.


Ruxandra Babici este consultant marketing, antreprenor, și specialist HR corporate cu experiență de 10 ani în program management și retenția macro audiențelor. În 2016 Ruxandra și-a fondat prima afacere în ecommerce, pe care a închis-o pentru a călători singură în Asia. A experimentat cu exprimare în diverse medii digitale, și este urmărită de 30.000 oameni pe platformele sociale. Momentan ajută alți vizionari să își dezvolte visurile cu ajutorul social media.

Andrei Morariu și Bogdan Costea îngrijesc Optimef, un proiect de design contemporan de accesorii. În 1979 Optimef se lansa ca primul ceas românesc – un ceas modern, precis, fiabil – după cum spunea reclama lui de la acea vreme. Scos azi din cutia îngălbenită de timp, rămâne la fel de relevant ca în ziua în care a ieșit pe ușile întreprinderii Mecanică Fină. Astăzi, Optimef este o fuziune între trecut și prezent. Fiecare obiect creat va conține întotdeauna o componentă nostalgică, dar și un element inovator. Calitatea și frumusețea unui obiect sunt strâns legate între ele, de aceea sunt foarte atenți la detaliile tehnice, materialele și tehnologiile pe care le folosim. Dincolo de originalitate, rafinament și caracterul timeless, tinerii își doresc ca produsele Optimef să inspire nu doar prin estetica lor, dar și prin povestea pe care o spun.

Simona Cuciurianu (Unteatru) este actor și manager artistic. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, București – licență, master și studii doctorale. În 2009 a obținut Diploma de merit din partea U.N.A.T.C.

A jucat în spectacole de teatru, dintre care: „P.A.R.T.Y.”(POINT), „Ziua în care nu se cumpară nimic” (Teatrul Național București), “Distopie.shakespeare.remix” (Teatrul National București), “Orfani” (Teatrul Act), „Accidente pe terenul de joacă” (Godot Teatru), „Flori, fete, filme sau baieți” (Teatrul Act). A dublat în română filme Disney: „Pocahontas”, „Wall-E” și “Cartea Junglei”, a jucat în seriale de televiziune autohtone și în docu-drama (ZDF, History Channel). În același timp, a coordonat proiecte culturale pentru Asociația ProDrama și Fundația Teatrul Fără Frontiere. A fost director artistic al teatrului POINT. Acum este manager consultant la Unteatru.

Luca Istodor e directorul festivalului Super, de filme făcute de adolescenți. Pe lângă Super, face studii de gen, sexualitate și feminism la Universitatea Harvard și este (sau cel puțin vrea să fie) activist LGBTQ. Îi place să vadă filme horror și să călătorească- următoarea lui distinație e Guyana, în America de Sud.
Super, care a luat naștere în 2013, este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Super a pornit din dorința unor regizori adolescenți de a-și proiecta filmele într-un spațiu dedicat lor. Anul acesta, festivalul a fost reprezentat în toată țara de cei peste 20 de ambasadori Super, care au organizat proiecții de film și ateliere în 18 orașe. Au ținut workshop-uri de film, poezie, creative writing și fotografie. Festivalul propriu-zis are loc de pe 7 pe 10 iunie în București, cu proiecții, o expoziție și petreceri.

Detalii despre eveniment pe pagina de Facebook.

Despre Femei pe Mătăsari

Închidem strada şi deschidem drumul femeilor talentate, care se dăruiesc artei. Expunem universul feminin în toată diversitatea sa. Ne delectăm cu prezentări de modă, concerte, proiecţii pe clădiri, jocuri, cinematograf în aer liber şi teatru în stradă. Împărtăşim cauzele umanitare pentru care femeile luptă. Participăm la dezbateri privind rolul femeii în societate şi seminarii pe teme controversate.

În 2018 sărbătorim 8 ani de festival sub semnul prieteniei.

Femei pe Mătăsari #8 – Forever Friends! Înseamnă 3 zile în care o să celebrăm femeia și puterea ei de a face lumea mai frumoasă. An de an am transformat strada Mătăsari într-o poveste bine scrisă – despre prietenie, despre curajul de a construi, despre artă și frumusețe.

Și încă ceva…2018 ne dă curajul ca pentru prima oara să aducem în stradă și o ediție dedicată bărbaților, o primă ediție la început de septembrie.

LINEUP muzical: Urma, Firma, Amadeus – Electric Quartet, Lucia, Aida și Noi, Temple Invisible, Omu Gnom, Jean Gavril, Karpov not Kasparov, Dl GOE, The Details, Day Day

Detalii despre a opta ediție Femei pe Mătăsari, pe pagina de Facebook a evenimentului.

06
/08
/18

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteți vedea reclama video în interiorul articolului).

03
/08
/18

Veniţi pe 10 august la “concert”? La care concert - vor întreba cei care se vor uita la fotografia de mai jos, ce pare a fi realizată în timpul unui astfel de show muzical, pe un mare stadion al lumii.

03
/08
/18

CRONICĂ DE FILM Cunoscut pentru scurtmetrajul „O zi bună de plajă”, premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2008, şi pentru lungmetrajul de debut „Lupu” (2013), regizorul Bogdan Mustaţă revine cu un film cvasi-experimental de o oră, realizat în 3D, „My Life Rehearsed In One Leg”.

02
/08
/18

Expo ShortFest 2018, platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest, propune un performance interactiv semnat de Mihai Zgondoiu.  Expo ShortFest promovează în fiecare an proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică. 

02
/08
/18

Fundația Calea Victoriei îi așteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri și evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exercițiile de autenticitate și înțelepciunea Poveștilor din „1001 de nopți” până la designul interior ca modalitate de a crea Spații fericite.

30
/07
/18

Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu peste jumătate de milion de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez. „Delacroix 1798 - 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York. La Paris, aceasta a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

27
/07
/18

Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie, al treilea weekend de festival, este format dintr-o selecţie de producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, potrivit organizatorilor. Festivalul aduce, în perioada 13 iulie - 5 august, la Bucureşti peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole cu sute de reprezentaţii.

23
/07
/18

Au fost idoli pentru milioane și milioane de oameni și au rămas adevărate icoane pentru iubitorii de muzică din întreaga lume. Elvis Presley, John Lennon, Kurt Cobain, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Jim Morrison s-au stins din viață, așa cum se întâmpălă deseori cu cei mai talentați și carismatici semeni ai noștri, în plină glorie și mult prea devreme.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formației Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinții internetului.

Page 1 of 4212345...102030...Last »