Mioara Manea Arvunescu – concert aniversar – 25 de ani de carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/mioara-manea-arvunescu-concert-aniversar-25-de-ani-de-cariera/

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ o celebrează în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” pe una dintre cele mai îndrăgite soliste de operetă din România, soprana Mioara Manea Arvunescu, prim-solistă a instituţiei.

Un articol de Corina Vladov|4 noiembrie 2013

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ o celebrează în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” pe una dintre cele mai îndrăgite soliste de operetă din România, soprana Mioara Manea Arvunescu, prim-solistă a instituţiei.

Astfel, în data de 9 noiembrie, începând cu ora 19.00, iubitorii de operetă, şi nu numai, sunt invitaţi la concertul aniversar „Mioara Manea Arvunescu – 25 ani de carieră“ desfăşurat la Opera Naţională Bucureşti.

Mioara Manea Arvunescu a absolvit Liceul de Artă „George Enescu“ şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, studiind cu celebra profesoară Arta Florescu şi a urmat apoi cursuri de specializare canto la Conservatorul de Muzică din Berlin, clasa prof. Lory Fischer.

De-a lungul anilor, ea a parcurs toate genurile muzicii vocale, inclusiv opera şi liedul, însă genul pe care îl iubeşte cel mai mult este opereta, considerând că aceasta îi oferă posibilitatea unei prezenţe complexe, care îmbină expresivitatea vocii sale calde cu teatralitatea mişcării scenice.

Impunându-se prin frumuseţea glasului, timbrul, muzicalitatea, inteligenţa frazării, participarea emoţională, ţinuta scenică, grija pentru stil, tenacitate şi pasiune, primadona Mioara Manea Arvunescu a fost răsplătită atât cu dragostea publicului cât şi cu numeroase distincţii obţinute în ţară cât şi în străinătate. Printre rolurile memorabile se numără Hana din „Văduva veselă” de Franz Lehár, Silvia sau Maritza din „Silvia“ şi „Contesa Maritza“, celebrele operete compuse de Emmerich Kálmán.

Mari artişti, alături de Mioara Manea Arvunescu

În cadrul concertului aniversar „Mioara Manea Arvunescu – 25 de ani de carieră”, alături de primadona Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” vor fi prezenţi pe scenă, în calitate de invitaţi, şi tenorii Florin Budnaru şi Anton Zidaru, başii Viorel Ciurdea, Mihnea Lamatic şi Orest Pîslaru, baritonii Cătălin Petrescu şi Stefan Popov, precum şi actorul Valentino Tiron, împreună creionând un spectacol-poveste.

Iubitorii muzicii vor avea astfel ocazia să facă o incursiune prin fascinanta lume a operetei ascultând arii îndrăgite din „Silvia” (Emmerich Kálmán), „Voievodul ţiganilor” (Johann Strauss), „Văduva veselă” (Franz Lehár), „Vânzătorul de păsări” (Carl Zeller), „Victoria şi-al ei husar” (Paul Abraham), „My Fair Lady”, „Secretul lui Marco Polo” (Francis Lopez) şi multe altele.

Concertul aniversar va fi precedat, începând cu ora 18.30, în foaierul Operei Naţionale București, de lansarea volumului „Fascinaţia ca destin al operetei – Mioara Manea Arvunescu”, de jurnalistul Ion Moldovan, un dialog de suflet între autor şi cunoscuta solistă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” despre muzică şi viaţă.

mioara manea arvunescu

Soprana Mioara Manea Arvunescu, pe scenă

„Poate că, dincolo – sau inclusiv – de împlinirile vocale măiestrite, Mioara Manea Arvunescu construieşte pe scenă o prezenţă particulară, în care farmecul comportamental se îmbogăţeşte cu cel al unei înfăţişări inconfundabile, elegante, necesare pentru ca o primadonă să fie, pe drept cuvânt, admirată. Un portret „live” aduce contribuţiile de afecţiune utile pentru a explica de ce Mioara Manea Arvunescu poate fi iubită, aşa cum sunt puţini artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“, spune prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, ediţia a VI-a, este organizat de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” la Bucureşti, în perioada 7-17 noiembrie.

Considerat drept unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului 2013, festivalul promovează artele spectacolului muzical, cu precădere genurile operetă şi musical, cărora li se adaugă o selecţie de concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, workshop-uri şi evenimente conexe (lansări de carte, expoziţii, emisiuni radio sau proiecţii de film şi spectacole).

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe site-ul www.opereta.ro şi pe pagina oficială de Facebook.

Foto cu Mioara Manea Arvunescu – TNO

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.

04
/05
/17

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017. Dacă România, reprezentată de Ilinca Băcilă şi Alex Florea cu piesa ”Yodel It!”, este abia a 8-a favorită a competiției, cu o cotă de 25.00, Italia (cotată cu 1,65) și Bulgaria (9.00) sunt favoritele caselor de pariuri. De menționat că reprezentantul Bulgariei s-a născut la Moscova și abia a împlinit 17 ani!

02
/05
/17

Vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, va interpreta, în prima parte a serii, Concertul pentru flaut și orchestră semnat de compozitorul finlandez Kalevi Aho, unul dintre numele de referință ale muzicii contemporane, care va asista la premiera interpretării acestui concert la Sala Radio. În partea a doua a programului, orchestra va prezenta Simfonia nr. 1 în re major de G. Mahler.

26
/04
/17

Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, ora 19.00, într-un concert – eveniment alături de Orchestra Națională Radio. Invitata serii este Oxana Corjos, considerată printre pianiștii de referință ai generației sale, cu un repertoriu vast, o tehnică și o inteligență muzicală remarcabile.

25
/04
/17

Concerte live în Piața George Enescu, workshop-uri, conferințe și expoziții, clubul festivalului și noul concurs New Jazz Voices la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival

25
/04
/17

Un grup de muzicieni danezi inovatori scufundați într-un acvariu au fost recent protagoniștii unui concert subacvatic, aceștia cântând la instrumente adaptate special pentru a rezona în liniștea din adâncuri.

24
/04
/17

Turneul Pianul Călător, ajuns în 2017 la a şaptea ediţie, se opreşte, astăzi 24 aprilie, la Buzău. Pianistul Horia Mihail va interpreta la Teatrul George Ciprian, un program alcătuit din valsuri de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel şi Debussy. Mâine, 25 aprilie, Horia Mihail cu turneul său Pianul Călător va ajunge la Târgovişte.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

20
/04
/17

După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului” enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”.

19
/04
/17

Concertul nr. 1 în mi bemol pentru violoncel și orchestră de D. Șostakovici și Tablouri dintr-o expoziție, una dintre cele mai cunoscute partituri ale repertoriului rus, compusă de M. Musorgski și aranjată pentru orchestră de M. Ravel, se vor afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio.