„Noaptea în care mama l-a ucis pe tata” , câștigătorul festivalului Comedy Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-in-care-mama-l-a-ucis-pe-tata-castigatorul-festivalului-comedy-cluj/

„Noaptea în care mama l-a ucis pe tata”, de Ines Paris, a primit premiul pentru cel mai bun film al festivalului Comedy Cluj, la gala ce a avut loc sâmbătă seara, la Cluj-Napoca. Producţia spaniolă a primit două trofee: pentru cel mai bun film şi pentru cea mai bună interpretare – Maria Pujalte.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2016

Trofeul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat regizorului-scenarist Dror Shaul pentru comedia israeliană „Atomic Falafel”, iar trofeul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat filmului propus de Arabia Saudită în cursa pentru Oscar, categoria „cel mai bun film străin” — „Barakah meets Barakah”.

Regizorul Mahmoud Sabbagh a fost apreciat de juriul Comedy Cluj pentru „abordarea curajoasă cu care trezește apetitul pentru critica socială făcută cu rafinament”. O mențiune specială a revenit filmului „Cum mi-am cunoscut tatăl”, de Maxime Motte (Franța).

Premiul publicului a fost câștigat de „Highway to Hellas”, de Aron Lehmann, din Germania.

Juriul de lungmetraj al Comedy Cluj a fost format din Sophia Freeman, regizorul Florian Mischa Boder, directorul de casting Domnica Cârciumaru, criticul de film Ronan Doyle și cineastul Carl Haber.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studențesc a fost câștigat de „Decree 7,9” (regia: Uri Margalit, Ben Tchetchik / Israel), iar premiul pentru cel mai bun scurtmetraj independent va merge în Franța, pentru „Bunica, ce faci acolo?!” (regia: Corentin Romagny, Pierrick Chopin).

Premiul de excelență i-a fost acordat actorului Răzvan Vasilescu. Vizibil emoționat, acesta a vorbit, pe scenă, despre colaborările sale, inclusiv pentru filmul „Undeva la Palilula”, de Silviu Purcărete.

Aș vrea să fac o mică precizare, în legătură filmul lui Purcărete. Nu sunt prieten deosebit cu Purcărete, nu suntem în gașcă, nu sunt un tip care are găști dar e un film care mi-a plăcut enorm de mult. (…) Filmul ‘Undeva la Palilula’ mi-a plăcut extraordinar de mult, pentru că este un film excepțional de frumos dar vreau să vă mai spun că l-au făcut praf în România.  – Răzvan Vasilescu

Foto: „Noaptea în care mama l-a ucis pe tata” , Comedy Cluj – facebook

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.