Pâinea noastră cea de toate zilele (r. Șerban Georgescu) poate fi văzut pe marile ecrane din 4 orașe.
https://www.ziarulmetropolis.ro/painea-noastra-cea-de-toate-zilele-r-serban-georgescu-poate-fi-vazut-pe-marile-ecrane-din-4-orase/

După mai bine de 4 ani de la prima întâlnire dintre regizorul Șerban Georgescu şi Irina Sorescu, fondatoarea brutăriei MamaPan, povestea plină de forţă, sensibilitate şi curaj a uneia din puţine afaceri sociale din România ajunge şi pe marile ecrane în 4 oraşe din ţară – Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Galaţi.

Un articol de Petre Ivan|15 martie 2024

Documentarul Pâinea noastră cea de toate zilele a avut avanpremiera în țară pe 14 martie, la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența echipei Kolectiv Film și a protagonistelor din film – Irina Sorescu și Corina Munteanu, fondatoarele MamaPan, Andreea, Adriana și Luminița – cele 3 angajate care au avut curajul să-și împărtășească poveștile de viață în fața camerei de filmat mânuită de Bogdan Slăvescu.

„Documentarul adună, cu măsură și rigoare, cu sensibilitate și empatie (ambele ‘stropite’ – cum se spune – cu un umor scrâșnit, dar totuși nu derapat în cinism sau revoltă), cu tandrețe și devotament artistic, tot acest insuportabil chip al mizeriei și suferinței, turnat într-un remarcabil și încurajator film despre ne-renunțare.” (LiterNet) sau „Șerban Georgescu invită audiența într-o călătorie intimă în viața unor femei aflate în situații dificile, dezvăluind determinarea de a-și redefini destinele într-o societate marcată de inegalități.” (Modern Times Review) sunt câteva din cuvintele cu care criticii au descris Pâinea noastră cea de toate zilele.

Documentarul a fost primit cu multă căldură de spectatorii prezenți la avanpremieră, la finalul proiecției de la Cinema Muzeul Țăranului aplauzele răsunând minute în șir, fiind însoțite de lacrimi și zâmbete deopotrivă de la sala aproape plină, întărind spusele Oanei Muntean, producătorul executiv al filmului: „Mi-aș dori ca acest documentar să schimbe în cei care vor merge să-l vadă mai ales percepția asupra celor din jur. Prea ușor punem etichete și judecăm, fără să avem un minim interes în a înțelege cum și de ce. Cred că e un film care poate să deschidă ochi și inimi.”.

În săptămâna 15 – 21 martie documentarul va rula în București (Cinema Union), Cluj (Cinema Arta), Galați (Cinema Ion Manole) și Sibiu (Cinegold). Program complet disponibil aici.

Sâmbătă, 16 martie, la Cinema Union din București, are loc o proiecție specială, de la ora 18:00, la finalul căreia va fi organizată o dezbatere despre antreprenoriat social, sprijin pentru femei în situații dificile de viață și egalitate de șanse. Cei 3 invitați care vor participa la dezbatere, alături de spectatorii prezenți, sunt Irina Sorescu (fondatoarea MamaPan și președinta executivă a CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate), Corina Murafa (membru în Plen at Consiliul Economic și Social – CES România) și Șerban Georgescu (regizorul documentarului și fondatorul Kolectiv Film). Bilete proiecție specială disponibile aici.

În curând vor fi anunțate (mai multe detalii despre) următoarele proiecții speciale urmate de dezbateri pe tema antreprenoriatului social și a soluțiilor prin care acesta poate fi susținut, la care vor participa nume importante din societatea civilă și mediul privat.

Pentru mai multe informații ne găsiți pe Facebook.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.