O sculptură de Brâncuşi, vândută cu 828.477 de euro la o licitaţie în Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-sculptura-de-brancusi-vanduta-cu-828-477-de-euro-la-o-licitatie-in-londra/

Sculptura „L’enfant endormi”, de Constantin Brâncuşi, a fost vândută pentru suma de 828.477 de euro (668.450 de lire sterline), la o licitaţie organizată miercuri, la Londra, de casa Sotheby’s. Lucrarea „L’enfant endormi” (Copil dormind, n.r.), estimată la un preţ cuprins între 300.000 şi 500.000 de lire sterline, s-a aflat printre piesele centrale ale unei licitaţii […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Sculptura „L’enfant endormi”, de Constantin Brâncuşi, a fost vândută pentru suma de 828.477 de euro (668.450 de lire sterline), la o licitaţie organizată miercuri, la Londra, de casa Sotheby’s.

Lucrarea „L’enfant endormi” (Copil dormind, n.r.), estimată la un preţ cuprins între 300.000 şi 500.000 de lire sterline, s-a aflat printre piesele centrale ale unei licitaţii de artă modernă şi impresionistă care a fost organizată de casa Sotheby’s miercuri la Londra, potrivit site-ului sothebys.com.

Lucrarea „L’enfant endormi” a fost realizată în 1908, la Paris, şi prezintă un cap de copil sculptat în bronz.

Potrivit site-ului oficial al casei organizatoare, la această licitaţie au mai fost vândute tablourile „La maison rondest sous la neige, pontoise or chemin de l’hermitage, pontoise, sous la neige”, de Camille Pissarro (786.833 de euro), „Le grand bouquet”, de Marc Chagall (745.189 de euro), „La Famille”, de Marc Chagall (611.334 de euro), şi „Femme Debout”, de Pablo Picasso (596.461 de euro).

Printre operele de artă adjudecate la licitaţia Sotheby’s de miercuri se mai află lucrări semnate de Auguste Rodin, Salvador Dali, Fernand Leger, Henry Moore, Wassily Kandinsky şi Paul Gauguin.

Pe de altă parte, anul trecut, două lucrări de Constantin Brâncuşi au fost vândute pe piaţa internaţională de artă. „Prometeu” (Prométhée), un cap turnat în bronz, realizat de Constantin Brâncuşi în 1911, a fost vândut pentru suma de 12.682.000 de dolari la o licitaţie organizată la New York, pe 2 mai 2012, de casa Sotheby’s.

Totodată, sculptura „Une Muse” („O Muză”) de Constantin Brâncuşi s-a aflat printre piesele centrale ale unei licitaţii de artă modernă şi impresionistă care a fost organizată de casa Christie’s la New York, pe 7 noiembrie 2012. Lucrarea s-a vândut cu suma de 12,4 milioane de dolari.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, judeţul Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

 

Sursa: Mediafax

24
/04
/17

Un serial despre Albert Einstein, realizat de cineaştii Brian Grazer şi Ron Howard, premiaţi cu Oscar, va avea premiera la National Geographic, pe 30 aprilie, de la ora 21.00. Cu această ocazie, National Geographic a lansat o pagină web dedicată producţiei, prin care utilizatorul poate vizita virtual casa lui Einstein.

23
/04
/17

Odată cu apariția filmului „Jackie” (regia: Pablo Larrain), primul film pentru marele ecran inspirat de viața celei mai faimoase prime doamne a Statelor Unite, editura Corint a lansat biografia „Jaqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă”, publicată de Barbara Leaming în 2014.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

23
/04
/17

Memorie și uitare. Povești comune, istorii personale și utopii. Nouă zile de sărbătoare teatrală, la TESZT 2017. Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, își aniversează cea de-a zecea ediție între 20 și 28 mai.

23
/04
/17

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

21
/04
/17

Sub sloganul „Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată”, Teatrul Nottara sărbătorește, în perioada 14 – 21 mai, 70 de ani de existență printr-un mini-festival. Sărbătoarea Teatrului Nottara va fi deschisă, pe 14 mai, la Sala George Constantin, cu spectacolul „Vestul singuratic” de Martin McDonagh, în regia lui Cristi Juncu, cu Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă/ Corina Dragomir.

21
/04
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Filmul se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.