Onorabili in direct, premiera ieşeană din această seară
https://www.ziarulmetropolis.ro/onorabili-in-direct-premiera-ieseana-din-aceasta-seara/

Onorabili in direct, spectacolul Teatrului Naţional Iaşi, marchează debutul în dramaturgie al cunoscutului avocat Nicu Volovăţ şi este pus în scenă de regizorul Sorin Militaru ajutat de scenograful Cristian Marin. Onorabili in direct se joacă, în premieră, în această seară, de la ora 19.00, la Teatru la Cub.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Spectacolul Teatrului Naţional Iaşi marchează debutul în dramaturgie al cunoscutului avocat Nicu Volovăţ şi este pus în scenă de regizorul Sorin Militaru ajutat de scenograful Cristian Marin. Onorabili in direct se joacă în premieră, în această seară, de la ora 19.00, la Teatru la Cub.

“Dacă ar fi să sintetizez, aş spune că “Onorabili în direct” e un pamflet al prezentului nostru, trăit zi de zi, în direct, prin presă, prin televizor, care a devenit toboganul de pe care toate ororile ne alunecă în casă, ne inundă viaţa.

Din rama televizorului ne potopesc personajele cu viciile lor de limbaj şi de comportament, minciuna, impostura, incultura, ticăloşia.

De fapt, suntem în acelaşi trist loc geometric desenat de Caragiale, între grotesc şi absurd, între şantajistul profesionist şi micul profitor, între aranjament şi deranjament, un popor aflat mereu între improvizaţie şi inspiraţie, fără opţiuni compatibile cu fiinţa lui profundă.

Aşa că am rămas în continuare datori rîsului şi plânsului.

Am scris despre România mea care s-a mutat în televizor, cu tot cu tragedia poporului, travestită într-o comedie zilnică în direct.

Am încercat să vă spun că suntem prizonierii lui Caragiale, că tot el, Onorabilul nostru etern, face şi desface prezentul nostru “i-mediatic” – Nicu Volovăţ, autorul piesei.

Onorabili in direct, distribuţie:

Teo Corban, Haruna Condurache, Livia Iorga, Andreea Boboc, Cosmin Panaite, Horia Veriveş, Irina Răduţu Codreanu, Daniel Busuioc, Ionuţ Cornilă, Delu Lucaci, Constantin Puşcaşu, Puşa Darie, Alina Mîndru, Erica Moldovan, Dumitru Năstruşnicu, Radu Homiceanu.

Muzica live: Cosmin Maxim, Diana Roman, Bogdan Baltă (acordeon).

Foto cu Onorabili in direct – teatrulnationaliasi.ro

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.