Tenismenul Ilie Năstase lansează discul Globe Trotter Lover
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenismenul-ilie-nastase-lanseaza-discul-globe-trotter-lover/

În 1987, aflat în plină glorie internaţională, tenismenul român Ilie Năstase a primit propunerea de a înregistra două melodii în Franţa.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2024

La inițiativa brandului Adidas, pe care Năstase l-a reprezentat timp de 50 de ani, sportivul a petrecut câteva săptămâni într-un studio faimos, iar rezultatul poate fi ascultat pe discul de vinil Globe Trotter Lover, lansat pentru prima dată și în România, cu ocazia intrării în cinematografe a documentarului despre viața și cariera lui – NASTY (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu). Discul reeditat poate fi comandat online pe shop.tiff.ro sau melomelanj.ro, dar va putea fi achiziționat și la premiera de gală a filmului din București (16 aprilie, Sala Palatului) și la proiecțiile speciale din țară – https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

Pentru Globe Trotter Lover, o melodie despre dragoste și jocul seducției, a fost creat și un videoclip –  https://youtu.be/5iczf8vBM_o

Videoclipul îmbină imagini de la la celebra emisiune TV franceză Champs-Elysées moderată de Michael Drucker (difuzată la postul Antenne 2), unde Năstase a cântat melodia live, cu imagini din filmul NASTY, care îl arată pe sportiv în ipostaza de bărbat seducător, îndrăgostit și admirat de femeile din toată lumea.

Discul include și „Pour être un homme”, o baladă pe care Năstase cântă despre dorul de România și de părinții lui.

Tenismenul a înregistrat cel două melodii la Studioul Marcadet din Paris, în care au mai înregistrat artiști precum George Michael sau Gloria Gaynor. Melodiile au fost compuse de R. Lemoine, Hervé Faure Lacaussade și Mario Santangeli, iar discul a fost produs de Christian Delagrange. La momentul lansării, melodia Globe Trotter Lover a ajuns pe locul 3 în topurile franceze.

Globe Trotter Lover se aude și pe coloana sonoră a documentarului NASTY, care va fi lansat de Năstase pe 16 aprilie la Sala Palatului. La premieră, acesta va fi însoțit de alți sportivi de top, precum Boris Becker, Nadia Comăneci, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, Mircea Lucescu sau Sorana Cârstea. Biletele pentru eveniment se pot cumpăra online – https://eventbook.ro/film/bilete-nasty-premiera-de-gala

Ilie Năstase și echipa filmului vor pleca într-un turneu de promovare prin țară, care include opriri la Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Galați sau Brăila.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D Popescu și distribuit de Transilvania Film. Producătorii NASTY sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

NASTY este produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României, LIDL, Vodafone, Henkel România, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet, Initative Media și este distribuit de Transilvania Film.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.