Peste 1000 de titluri Polirom şi Cartea Românească la Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-1000-de-titluri-polirom-si-cartea-romaneasca-la-bookfest-2013/

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor fi prezente cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%).

Un articol de Andrada Văsii|26 mai 2013

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor fi prezente cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%).

La standul lor (Pavilionul C2), vizitatorii târgului vor putea găsi pachete promoţionale, peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei, dar şi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, cca 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului). De asemenea, cititorii îşi pot întâlnii autorii preferaţi. Programul complet de evenimente Polirom şi Cartea Românească, aici. Salonul Internaţional de Carte Bookfest, aflat la a VIII-a ediţie, va avea loc în perioada 29 mai-2 iunie 2013, în  pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.

Noi cărți semnate Gabriela Adameșteanu și Aurora Liiceanu

Noi titluri apărute în seriile de autor Polirom – Gabriela Adameşteanu (,,Întâlnirea’’, ediţie definitivă), Marta Petreu (,,Jocurile manierismului logic’’), Aurora Liiceanu (,,Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii’’), Andrei Oişteanu (,,Ordine şi Haos. Mit şi magie în cultura tradiţională românească’’) – vor fi lansate la această ediţie Bookfest.

Pentru fanii cărţilor lui Radu Cosaşu se lansează un nou volum în colecţia„Opere” (coordonator Daniel Cristea-Enache): ,,Opere V. Supravieţuirile 3. Logica’’.

Şi în colecţiile de literatură română sunt noutăţi. În „Fiction Ltd.” au apărut de curând şi se vor găsi la tîrg: ,,Un singur cer deasupra lor’’ de Ruxandra Cesereanu; ,,Do Not Cross’’ de Dora Pavel; un nou roman semnat de Florin Lăzărescu, ,,Amorţire’’; romanul inedit al regretatului prozator Gheorghe Crăciun, ,,Femei albastre’’.

Cele mai recente apariţii din colecţia „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) vor fi, de asemenea, lansate la Bookfest: ,,Mămica la două albăstrele’’ de Doina Ruşti; ,,Mortido’’, ediţie revăzută, de O. Nimigean; ,,Şaman’’ de Adina Dabija; ,,Pata violetă ’’de Dan Miron.

Numeroase titluri din literatură universală

Dintre cele mai recente apariţii din colecţia de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), amintim câteva titluri foarte aşteptate de fanii colecţiei: ,,Ochiul cosmologic’’ de Henry Miller, ,,Marşul lui Radetzky’’ de Joseph Roth, ,,Onoare’’ de Elif Shafak, ,,Ziua când au dispărut porumbeii’’ de Sofi Oksanen, ,,Nord-Vest’’ de Zadie Smith,,, Poveste pentru timpul prezent’’ de Ruth Ozeki, ,,Cântul lui Ahile’’ de Madeline Miller, ,,Libertatea de a iubi’’ de Uzma Aslam Khan sau ,,Ultima fugară’’ de Tracy Chevalier.

Marele Gatsby vine la Bookfest 

,,Marele Gatsby’’ de F. Scott Fitzgerald, în ediţie limitată, roman recent ecranizat de Baz Luhrmann cu Leonardo DiCaprio şi Carey Mulligan în rolurile principale, se va găsi, de asemenea, la standul lor.

Cărţile autorilor de expresie germană invitaţi la Bookfest 2013, în cadrul proiectului „Trei ţări, aceeaşi limbă”, şi publicaţi de Polirom vor fi, de asemenea, la stand: Cătălin Dorian Florescu (,,Jacob se hotărăşte să iubească’’), Christian Haller (,,Vremurile mai bune’’), Saša Stanišić (,,Cum repară soldatul gramofonul’’).

Istoria comasată în volume

Din colecţiile şi domeniile de nonficţiune amintim câteva noi titluri pe care le veţi găsi la stand: ,,Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine! ‘’ de Mircea Carp; ,,1989. Toamna naţiunilor’’ de Adam Burakowski, Aleksander Gubrynowicz, Pawel Ukielski (în colecţia „Historia”, coordonată de Mihai Răzvan Ungureanu); ,,Scutecele naţiunii şi hainele împăratului. Note de antropologie publică’’ de Vintilă Mihăilescu (în colecţia „Plural”); ,,MISA. Radiografia unei represiuni’’ de Gabriel Andreescu (în colecţia „Document”) şi ,,Cărturari, opozanţi şi documente. Manipularea Arhivei Securităţii’’ de acelasi autor („Plural”); ,,Şacalul Securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc’’ de Liviu Tofan (în „Hexagon”); ,,Mai români decît românii?De ce se îndrăgostesc străinii de România’’, coordonator Sandra Pralong; ,,Memorii din biblioteca ideală ‘’de Bogdan Suceavă (în colecţia „Ego-grafii”); ,,Ce-a vrut să spună autorul’’ de Marius Chivu (în colecţia „Ego. Publicistică” – coordonator George Onofrei); ,,Literatura de azi. Dialoguri pe net’’ de Daniel Cristea-Enache; ,,Revolta Orientului’’ de Carmen Gavrilă; ,,Hit yourself. 100 de idei de la pasiune la marea lovitură’’ de Florin Grozea.                                                      

Noi volume de la Cartea Românească

Editura Cartea Românească participă cu noi volume apărute în colecţiile sale de proză şi poezie: Nora Iuga ,,Câinele ud e o salcie’’), Adrian Popescu (,,Costumul negru’’), Liliana Corobca (,,Kinderland’’), Doru Pop (,,O telenovelă socialistă’’), Lavinia Bălulescu (,,La mine-n cap’’) sau Bogdan Coşa (,,O formă de adăpost primară’’).

De asemenea, Cartea Românească propune pentru această ediţie Bookfest noi titluri în colecţiile sale de critică şi istorie literară, dar şi de memorialistică, semnate de Mircea Anghelescu (,,Poarta neagră. Scriitorii şi închisoarea’’), Péter Demény (,,Ghidul ipocriţilor’’) sau Călin Hentea (,,Memorii în bocanci’’).

Ca în fiecare an, volumele premiate la Concursul de Debut Cartea Românească vor fi lansate la târg: ,,Agenţia’’ de Cristian Ardelean (Proză) şi ,,zeii platanelor mixează pentru tine’’ de Dominic Stănescu (Poezie).

Foto credit: Bookfest (Facebook)

 

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.