Regizorii Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu propun o călătorie în lumea nevăzută a scenei, la „Opera Comică pentru copii“
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorii-radu-gabrea-si-cristian-mihailescu-propun-o-calatorie-in-lumea-nevazuta-a-scenei-la-opera-comica-pentru-copii/

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00, două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie.

Un articol de Andrada Văsii|14 mai 2013

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00 două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: „Directorul de teatru“ şi „Il Maestro di Cappella“ (titlu tradus ca profesorul de muzică“ sau maestrul de cor/orchestră“). 

Cele două partituri comice au ieşit de sub pana a doi mari compozitori: Mozart, respectiv Cimarosa, partitura celui dintâi – „Directorul de teatru“ – fiind concepută pentru o competiţie muzicală organizată de împărat la Palatul Schönbrunn din Viena.

Două colaborări de excepție 

Pentru a aduce aceste frumoase şi amuzante poveşti în faţa publicului, Opera Comică pentru Copii a colaborat cu doi mari regizori: Radu Gabrea – cunoscut spectatorilor mai ales pentru filmele regizate (cele mai recente creaţii ale sale sunt „Cocoșul decapitat“ şi „Călătoria lui Gruber“), respectiv Cristian Mihăilescu, care a semnat regia pentru numeroase spectacole de operă la Bucureşti şi în ţară.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar la orgă va cânta pianista Mădălina Florescu.

Veţi avea şansa să-i aplauda din nou pe soliştii Operei Comice pentru Copii. Asistenţii de regie care au lucrat pentru cele două producţii sunt Valentin Racoveanu („Directorul de teatru“) şi Sorina Tiron („Il Maestro di Cappella“).

Info:

Puteţi afla mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii de pe site-ul operacomica.ro.

Sediul este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Telefon 021/319.28.19

De luni până vineri între orele 9.00 – 16.00.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii

16
/04
/18

Vladimir Jurowski, a fost desemnat „Dirijorul Anului” în cadrul „International Opera Awards”. Dirijorul rus este, începând cu anul 2017, Directorul Artistic al Concursului și Festivalului Internațional „George Enescu”, alături de Președintele Onorific, maestrul Zubin Mehta.

06
/04
/18

TVR 1 a pregătit, pentru săptămâna 5-11 aprilie, o serie de programe speciale dedicate Sărbătorilor Pascale. Printre acestea: Slujba de Înviere, La masa de Paşti cu Iuliana Tudor, Familia Regală – meniuri alese la Castelul Săvârşin sau "Generozitate şi omenie pentru Izolaţi în România" – poveşti cu şi despre românii din cătunele izolate ale României

05
/04
/18

Se împlinesc, astăzi, 24 de ani de la moartea Kurt Cobain. Solistul şi fondatorul grupului Nirvana avea 27 de ani atunci când s-a sinucis (s-a împușcat în cap) pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Opt ani mai târziu,  ultima înregistrare în studio a trupei Nirvana, “You Know You’re Right”,  a fost scoasă pe piaţă ajungând pe prima poziție a clasamentelor din întreaga lume.

04
/04
/18

Muzicianul Mike Godoroja (53 de ani), cunoscut și ca realizator de emisiuni de radio și televiziune de profil blues, jazz sau rock, fondator al Mike Godoroja & Blue Spirit, a militat mereu ca românii să rămână în România. El ne-a oferit un interviu special în acest an al centenarului Marii Uniri.

03
/04
/18

Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu își dau o nouă întâlnire cu publicul la Sala Radio joi, 5 aprilie, de la ora 19.00, într-un concert de excepție alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului japonez Naoto Otomo. Concertul va debuta într-o notă muzicală inspirată din repertoriul japonez contemporan, cu lucrarea Triptyque pentru orchestră de coarde, de Yasushi Akutagawa.

30
/03
/18

Pianistul Horia Mihail pleacă din nou la drum într-un turneu naţional extraordinar. În perioada 9 aprilie – 8 mai va susţine 18 recitaluri în 17 orașe din țară. Pianul călător ediția a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

30
/03
/18

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține concertul extraordinar de Paște duminică, 1 aprilie, de la ora 18:00, la Ateneul Român. Nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători pe care celebrul ansamblu coral românesc le susține neîntrerupt de 55 de ani, concertul din acest an coincide cu sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox și cu Paștele pentru creștinii de rit catolic.

29
/03
/18

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce în fața publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiecții, concerte, evenimente și ateliere pentru copii și tineri, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

28
/03
/18

Cel mai longeviv festival de jazz din România își așteaptă spectatorii la Sibiu în a doua jumătate a lunii mai. În perioada 17-20 mai 2018, Piața Mare va vibra în acorduri de jazz, în cadrul celei de-a 48-a ediții a Sibiu Jazz Festival.

26
/03
/18

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu –  ArgEnTango Tradițional –, derulat în luna martie 2018, în 10 orașe din România și Germania, și care ajunge marți, 27 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în concertul de închidere a turneului.

26
/03
/18

Într-o zi de 26 martie (1827) se stingea din viață, la vârsta de 56 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți compozitori din toate timpurile. Ludwig van Beethoven a murit din cauza unei ciroze hepatice în locuința sa mizeră din Viena, într-o dezordine de nedescris.