VIDEO Artişti internaţionali la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-artisti-internationali-si-parteneri-de-marca-la-arcub-live-open-air-jazz-blues-more/

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More.

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Astăzi, în Piaţa George Enescu din Capitală, începe cea de-a II-a ediţie a festivalului internaţional ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More. Timp de cinci zile, în centrul oraşului va răsuna muzica selectă a unora dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti ai genului.

Invitată să cânte în deschiderea festivalului, trupa Sebastian Spanache Trio va urca pe scenă (miercuri, 3 iulie) de la ora 19.00. Sánta, Pieloiu şi Spanache, cei trei tineri talentaţi din componenţa grupului, vor aduce în faţa publicului piese incitante, reunite pe albumul Humanized, lansat la începutul acestui an („Nao Dancar’’; „Argentina’’; „A Waltz’’; „On Such Short Notice’’; „Seven IS Your Friend’’; „New I’’; ,,Red’’).

Muzică englezească la aniversare

În cea de-a doua parte a serii, pe scena de la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More se va afla un invitat special. Este vorba despre celebrul muzician britanic Robert Mitchell, care, alături de band-ul său, Panacea, şi de binecunoscutul instrumentist Corey Mwamba, va intona live, pentru publicul bucureştean, piese precum:  „Lullaby No1’’, „Essence’’, „A Map of the Sky“, „Lucid Dreamt’’, „The Stargazer’’, „The Memoir Casts A Spell“, ,,Pure’’, „Flawless’’.

Concertul Robert Mitchell’s Panacea, prezentat în cadrul ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este realizat în parteneriat cu British Council, care anul acesta aniversează 75 de ani de activitate în România. De-a lungul timpului, British Council şi-a consolidat imaginea unei puternice instituţii de cultură şi educaţie, fiind un partener constant în numeroase proiecte realizate de ArCuB.

Artistul cu aproximativ 40 de albume

O prezenţă inedită pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este cea a celebrului trompetist şi compozitor polonez Tomasz Stańko, care va concerta joi, 4 iulie, de la ora 20.00.

Apreciat drept unul dintre cei mai originali muzicieni de jazz din lume, Stańko a înregistrat aproximativ 40 de albume, a susţinut concerte pe zeci de scene internaţionale şi a semnat coloana sonoră a numeroase producţii de teatru şi film. Tomasz Stańko este şi primul muzician distins cu Premiul European pentru Jazz (2003).

Info :

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).