VIDEO Emil Bîzgă Jazz Orchestra va concerta alături de A.G. Weinberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-emil-bizga-jazz-orchestra-va-concerta-alaturi-de-a-g-weinberger/

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Un articol de Andrada Văsii|30 aprilie 2013

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii i-au conferit lui Emil Bîzgă o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.

Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populară românească cu jazz-ul este irezistibilă. Cred că Emil este pe cale să se transforme într-un star al muzicii jazz, care în mod categoric va influenţa generaţiile viitoare de trompetişti.

Jack Kleinsinger,

Highlights in Jazz

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb, iar în St. Petersburg a avut ocazia să încânte publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de film.

A.G. Weinberger este un artist ,,crossover“ de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical al lui Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi o prezenţă unică în peisajul muzicii de la noi.

Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.

Big City Blues Magazine,

Publicație

Supranumit Mr. Blues al României, A.G. Weinberger deţine recordul în rândul artiştilor, atât în privinţa numărului de concerte susţinute într-un an: 107 concerte în 2008 şi 115 în 2009 (37.000 bilete vândute), cât şi pentru cele 28.000 de albume vândute, având cea mai ridicată cotă valorică atribuită unui album muzical românesc.

Un chitarist foarte bun, dinamic.

 B. B. King,

artist

Muzică de teatru

A compus de asemenea muzică de teatru, colaborând cu Teatrul de Stat Oradea la spectacolele ,,Omul care aduce ploaia” de R. Nash, ,,Yvona, Principesa Burgundiei” de W. Gombrowicz, ,,Cenuşăreasa”, ,,Ivan Turbincă”; Teatrul de Stat Arad la ,,,Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu; ,,Blues al Tatălui Moarte” de Allan Ginsberg, Jacques Prevert (iniţiativă particulară); Teatrul L.S. Bulandra la ,,Patul lui Procust” de Camil Petrescu; MorgenBerger – ,,De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus” – spectacol extraordinar cu Maia Morgenstern şi AG Weinberger.

Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.

Las Vegas Review Journal,

Publicație

În 2006, AG Weinberger este ales Membru Asociat în NARAS (National Academy of Recording Arts and Science) din SUA – organizaţie care decernează premiile Grammy.

Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

Bruce Iglauer,

Casa de Discuri Alligator Records

În 2011 i-a fost conferit titlul ,,Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, la propunerea Ministerului Culturii, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto credit: Teatrul Odeon

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!