VIDEO Surprize muzicale, proiecţii, invitaţi speciali şi multe premii la Bucharest Music Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-surprize-muzicale-proiectii-invitati-speciali-si-multe-premii-la-bucharest-music-film-festival/

În acest sfârşit de săptămână, la Bucharest Music Film Festival, bucureştenii se vor putea delecta cu un program divers, conceput pentru toate gusturile şi vârstele, cu invitaţi de marcă, suprize muzicale şi premii încântătoare.

Un articol de Andrada Văsii|29 iunie 2013

În acest sfârşit de săptămână, la Bucharest Music Film Festival, bucureştenii se vor putea delecta cu un program divers, conceput pentru toate gusturile şi vârstele, cu invitaţi de marcă, suprize muzicale şi premii încântătoare.

Astăzi, după nelipsita „Oră de dans“, prestigioasa Filarmonică Oltenia, condusă de dirijorul Costin Grigore, va susţine un  concert-eveniment, de la ora 19.30. Împreună cu celebrul violonist român de talie internaţională, Alexander Balanescu, muzicienii din Craiova promovează valoarea compoziţiilor şi a artei interpretative autohtone, printr-un repertoriu consistent: „Hora Staccato“ (C.Dinicu), „Olteneasca“ (P. Constantinescu), „Dans românesc“ (T.Rogalski) şi „Suita Lorenzaccio“ (A. Balanescu).

Proiecție din Dresda

De la ora 21.00, spectatorii adunaţi în Piaţa George Enescu vor putea urmări una dintre capodoperele lui Verdi: proiecţia celebrei opere „Rigoletto“, înregistrată la Opera de Stat din Dresda şi condusă de dirijorul Fabio Luisi. Spectacolul fascinează prin efervescenţa creaţiei şi bogăţia scenografică, precum şi prin strălucirea interpretativă a soliştilor: Diana Damrau, Juan Diego Florez şi Zeliko Lucic.

Seară magică de încheiere

Cea de-a VIII-a ediţie a Bucharest Music Film Festival, organizată de ArCuB, se va încheia cu o seară magică. Cei prezenţi duminică seară în Piaţa George Enescu vor avea prilejul de a trăi o experienţă culturală unică: un concert live al unui ansamblu de renume mondial, Spirit of Vienna Orchestra, condusă de carismaticul dirijor Willy Buchler. Prestigiosul ansamblu vienez îi propune audienţei un program de excepţie, din care nu vor lipsi fermecătoarele valsuri ale lui Johann Strauss.

De asemenea, spectacolul se va bucura de participarea binecunoscuţilor solişti Judith Halasz şi Marco di Sappia, artişti pasionaţi, care confirmă permanent că muzica este un mod de viaţă şi un spirit care, de sute de ani, trece liber orice graniţe.

Concertul susţinut de Spirit of Vienna Orchestra va fi urmărit şi de Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, Ambasdor al statului Austriac la Bucureşti, care onorează publicul cu prezenţa domniei sale, în ultima seară a festivalului, alături de spectatori.

„Flautul Fermecat“ pe ecran mare

De la ora 21.00, publicul va putea urmări înregistrarea operei „Flautul Fermecat“ de W.A. Mozart, o producţie lirică de succes, sub bagheta dirijorului James Levine, care îi are ca solişti pe Matthew Polenzani, Wendy Bryn Harmer şi Kate Lindsey.

Ziua de duminică va fi un prilej de bucurie pentru spectatorii norocoşi, care au completat şi depus taloanele de concurs în urnele speciale şi care vor câştiga premiile puse la dispoziţie de sponsorii evenimentului: Ama Travel, ARCHOS şi Librăriile Adevărul.

Foto credit: ArCuB

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!