Volumul Alexandrei Ares, „Viaţa mea pe net“, a fost nominalizat la premiul „Readers Favorite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-alexandrei-ares-viata-mea-pe-net-a-fost-nominalizat-la-premiul-readers-favorite/

„Viaţa mea pe net“ / „My Life on Craigslist“, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite“, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

„Viaţa mea pe net’’ / „My Life on Craigslist’’, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite’’, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Concursul „Readers Favorite“ este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri şi de cititori, reprezentând un barometru de popularitate.

Câştigătorii de la Readers Favorite vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.

Un roman apreciat

Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru „My Life on Craigslist’’, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, „The Other Girl’’, încă nepublicată în România, a primit distincţia de „Cea mai bună novella independentă din SUA“ la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul „Visătoarele’’ (Polirom, 2008).

Internetul schimbă vieți

„Viaţa mea pe net’’ este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.

În prezent, Alexandra Ares îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română.

Numeroase volume

În România a mai publicat „Exilată în trecut’’, la Editura Cartea Românească, „Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale’’, la Editura Aldine şi piesa bilingvă „Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, „Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’ va apărea anul acesta în Turcia.

Alexandra Ares este membru al Pen American Center din SUA şi al Uniunii Scriitorilor din România şi editoarea fondatoare a magazinului literar „Manhattan Chronicles’’.

Info:

„Viaţa mea pe net’’ a apărut la editura Polirom, în anul 2012.

Volumul a fost tradus de Larisa Copăceanu.

Foto credit: Polirom

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.