Înscrie-te la Masterclass: Silvia Macrea, Jesús Carmona și Noah Wertheim la Bursa de Spectacole 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aenscrie-te-la-masterclass-silvia-macrea-jes%c3%bas-carmona-%c8%99i-noah-wertheim-la-bursa-de-spectacole-2019/

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru „Întâlniri cu mari coregrafi”. Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu).

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2019

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaților de dans și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) și se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesați să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură și nu acoperă costurile de transport și cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 și 21 iunie, la CJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

17 iun, 14:00

Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer – Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă și dansatoare foarte apreciată la nivel internațional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 și premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul „Birth of the Phoenix”, în 2012. Noa lucrează și creează la studioul Vertigo Dance și la Centrul Gerard Behar din Ierusalem și la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăiește alături de partenerul ei de viață și dans, Adi Sha’al, și cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susține artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social.

20 iun, 14:00

Jesús Carmona, Ballet Flamenco Jesús Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu’s la Dubai Opera și la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat AmatØr la Irvine Barclay Theatre of  Los Angeles. Datorită creativității și impactului educațional al atelierelor și cursurilor, Jesús Carmona continuă să fie activ în Flamenco și în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie și la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00

Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susținut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.

Foto credit: Cristi Cojocariu

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.