Centrul de Comunicare Vizuală anunță deschiderea expoziției de fotografie „Povești de festival”
https://www.ziarulmetropolis.ro/centrul-de-comunicare-vizuala-anunta-deschiderea-expozitiei-de-fotografie-povesti-de-festival/

Centrul de Comunicare Vizuală anunţă deschiderea expoziţiei de fotografie „Poveşti de festival”, o iniţiativă artistică ce îşi propune să celebreze şi să promoveze Festivalul Internaţional George Enescu printr-o perspectivă vizuală inedită.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2024

Expoziția care va avea loc în perioada 12-21 aprilie 2024 la Ateneul Român și Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium, este desfășurată sub Patronajul Ministerului Culturii și este organizată de Centrul de Comunicare Vizuală în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, Filarmonica „George Enescu” și Artexim, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

„Povești de festival” – mai mult decât o expoziție, este o călătorie vizuală în inima unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică din lume. Prin 48 de imagini captivante, vizitatorii vor avea ocazia să redescopere frumusețea și intensitatea momentelor muzicale, spațiile emblematice ale vieții muzicale bucureștene, interpretările excepționale și atmosfera inconfundabilă a festivalului, văzute prin lentila fotografilor oficiali ai ediției a XXVI-a a Festivalului Enescu. Fotografiile sunt semnate de Andrada Pavel, Andrei Gîndac, Cristina Tănase, Cătălina Filip și Petrică Tănase.

Această expoziție reprezintă un omagiu adus artiștilor, muzicii și, nu în ultimul rând, publicului, subliniind puterea fotografiei de a comunica și de a transmite emoție, de a nara acele povești de culise care altfel ar rămâne nespuse. „Povești de festival” își dorește să evidențieze ideea de comunicare a artei prin artă, creând un dialog între muzică și fotografie, între artiști și public, între tradiție și contemporaneitate.

Petrică Tănase, organizator

Salut organizarea acestei expoziții emoționante, al cărui scop este nu doar de a oferi o retrospecție vizuală a ediției anterioare, ci și de a inspira și a atrage publicul către edițiile viitoare ale Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, contribuind la promovarea valorilor culturale și artistice de excepție pe care festivalul le reprezintă.

Cristina Uruc, manager Artexim,

organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu

O componentă educativă este, de asemenea, integrată în proiect, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a înțelege mai bine rolul fotografiei în documentarea și conservarea patrimoniului cultural.

Vernisajul expoziției „Povești de festival” va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, ora 19:45, la Ateneul Român, în pauza concertului Filarmonicii George Enescu.

Reprezentanții media sunt rugați să confirme participarea la [email protected].

Programul de vizitare pentru public în perioada 12-21 aprilie, la Ateneul Român, poate fi consultat pe fge.org.ro

Programul de vizitare al expoziției în cadrul MNAR, foaierul Auditorium, este următorul:

Miercuri, joi, vineri: 10:00 – 18:00

Sâmbătă și duminică: 11:00 – 19:00.

Explorați, simțiți și redescoperiți Festivalul Internațional George Enescu prin „Povești de festival”!

Expoziția „Povești de Festival” este un eveniment desfășurat sub Patronajul Ministerului Culturii.

“Povești de festival” este un eveniment conex Conferinței Naționale de Fotografie.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.