Înscrie-te la Masterclass: Silvia Macrea, Jesús Carmona și Noah Wertheim la Bursa de Spectacole 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aenscrie-te-la-masterclass-silvia-macrea-jes%c3%bas-carmona-%c8%99i-noah-wertheim-la-bursa-de-spectacole-2019/

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru „Întâlniri cu mari coregrafi”. Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu).

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2019

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaților de dans și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) și se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesați să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură și nu acoperă costurile de transport și cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 și 21 iunie, la CJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

17 iun, 14:00

Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer – Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă și dansatoare foarte apreciată la nivel internațional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 și premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul „Birth of the Phoenix”, în 2012. Noa lucrează și creează la studioul Vertigo Dance și la Centrul Gerard Behar din Ierusalem și la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăiește alături de partenerul ei de viață și dans, Adi Sha’al, și cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susține artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social.

20 iun, 14:00

Jesús Carmona, Ballet Flamenco Jesús Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu’s la Dubai Opera și la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat AmatØr la Irvine Barclay Theatre of  Los Angeles. Datorită creativității și impactului educațional al atelierelor și cursurilor, Jesús Carmona continuă să fie activ în Flamenco și în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie și la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00

Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susținut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.

Foto credit: Cristi Cojocariu

04
/08
/15

În această perioadă are loc la Brăila cea de-a 20-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional de canto „Hariclea Darclée”, patronat de soprana Mariana Nicolesco. Astăzi şi mâine, la Teatrul Municipal din localitate, se desfăşoară etapa finală a competiţiei.

04
/08
/15

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului “Theaterstock” Bacău a debutat cu producţia Teatrului Municipal “Bacovia”, premiera “Îmblânzirea scorpiei”, de William Shakespeare, un spectacol de Anca Sigartău.

04
/08
/15

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 21-a ediţie, se va desfăşura în perioada 14-22 august 2015. Programul competiţional al festivalului este împărţit în secţiunile: lungmetraj, scurtmetraj şi documentar. Regizorul român Călin Peter Netzer prezidează juriul competiţiei de lungmetraje. Institutul Cultural Român de la Viena este partener al ediţiei 2015 a Festivalului de Film de la Sarajevo, sprijinind prezenţele româneşti la festival.

04
/08
/15

Între 5 și 14 august 2015, în grădina verde de la Green Hours are loc Estivalul de Chitară. 10 recitaluri, 18 artiști și multă muzică frumoasă, cu chitare, lăute, triluri de soprană, percuții cu ritmuri colorate, pian, fagot, setar, tanbour, daf și chiar un flaut fermecat.

04
/08
/15

Soluția pentru o cură adevărată de teatru independent se numește UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent. De 8 ani, la final de vară, apare în București o insulă pe care timp de 10 zile se respiră oxigen din sursă culturală autentică.

04
/08
/15

Europa FM și Primăria Mangalia au adus atmosfera muzicii clasice pe plaja dintre Venus și Saturn, duminică 2 august într-un spectacol excepțional în care orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă Oleg Danovski a interpretat teme din musicaluri faimoase, dar și reinterpretări simfonice ale unor hituri pop internaționale la Europa FM Live Symphony.

03
/08
/15

Proiectat de către celebrul arhitect neoclasic Giuseppe Piermarini, Teatrul Scala și-a deschis porțile în urmă cu aproape două secole şi jumătate, într-o zi de 3 august (1778), cu spectacolul ''L'Europa riconosciuta'', a lui Antonio Salieri.

03
/08
/15

Sâmbătă seara publicul brăilean i-a aplaudat cu entuziasm, odată cu toţi tinerii participanţi la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, pe artiştii chinezi prezenţi la Brăila, care au oferit încântătoare melodii din ţara lor ca omagiu adus evenimentelor muzicale care ne fascinează pe toţi în aceste zile.

02
/08
/15

Luni, 3 august, 20:05, la TVR 2: Cu ocazia aniversării zilei de naștere a regizoarei Sanda Manu, Casa de producție TVR propune spre difuzare o spumoasă și încântătoare comedie – „Mincinosul”, de Carlo Goldoni, spectacol preluat de la Teatrul Bulandra în 1972, cu Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Petre Gheorghiu, Mircea Diaconu și un etern fermecător Florian Pittiș în Arlechino.

02
/08
/15

Mădălina Craiu (douăzeci și patru de ani), actriță. Joacă în “Paravan. Două telefoane”, la Godot, și în “Steaua fără nume”, la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”. Și în filme. Am prins-o, greu, între filmări la două scurt-metraje. A fost, anul trecut, una dintre vedetele serialului de televiziune “Umbre” (produs și difuzat de HBO).

02
/08
/15

Caravana Filmelor NexT pornește la drum pentru al doilea sezon și duce o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute în cadrul Festivalului de Film NexT în nouă orașe din țară. După nouă ediții de festival, scoatem filmele la iarbă verde pentru picnic și cinema sub clar de lună, în perioada 8-27 august.

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

01
/08
/15

Arta urbană transformă spațiul din București Mall: doi tineri artiști vor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureștenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereții de interior ai primului centrul comercial modern din România.