Calin Peter Netzer, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/calin-peter-netzer-presedintele-juriului-festivalului-de-film-de-la-sarajevo/

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 21-a ediţie, se va desfăşura în perioada 14-22 august 2015. Programul competiţional al festivalului este împărţit în secţiunile: lungmetraj, scurtmetraj şi documentar. Regizorul român Călin Peter Netzer prezidează juriul competiţiei de lungmetraje. Institutul Cultural Român de la Viena este partener al ediţiei 2015 a Festivalului de Film de la Sarajevo, sprijinind prezenţele româneşti la festival.

Un articol de Petre Ivan|4 August 2015

Sarajevo Film Festival va prezenta următoarele filme româneşti:

Toto şi surorile lui (r. Alexander Nanau, 2014), selectat în competiţia de documentare. Filmul deține peste 10 premii internaţionale şi a fost prezentat la Viena în decembrie 2014, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, în cadrul festivalului internaţional de film documentar this human world.

Aferim! (r. Radu Jude, 2015), lungmetraj prezentat în cadrul secțiunii In Focus în data de 16 august.Calin Peter Netzer

Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, 2015) lungmetraj prezentat în cadrul secțiunii In Focus pe 17 august. Filmul a avut premiera mondială pe 14 mai, în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Comoara (r. Corneliu Porumboiu, 2015), difuzat în premieră regională în cadrul competiției de lungmetraj și proiectat în data de 17 august. Lungmetrajul a fost premiat în cadrul secţiunii Un Certain Regard, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Chuck Norris vs Communism (r. Ilinca Călugăreanu, 2015), difuzat în premieră regională în cadrul competiției de documentare și proiectat în data de 17 august.

Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2014), difuzat în premieră internațională în cadrul competiției de lungmetraje și proiectat în data de 21 august.

Ramona (r. Andrei Creţulescu, 2015), difuzat în premieră regională în cadrul competiției de scurtmetraj şi proiectat ca parte din programul Competition Shorts 2 în data de 21 august. Filmul  încheie trilogia impromptu realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele Bad Penny (2013) şi Kowalski (2014).

O faptă bună (r. Andrei Gruzsniczki, 2015), difuzat în premieră mondială în cadrul competiției de scurtmetraj şi proiectat ca parte din programul Competition Shorts 2 în data de 21 august. Regizorul filmului, Andrei Gruzsniczki, a fost prezent la ediţia 2014 a festivalului de film Crossing Europe de la Linz în cadrul căreia a fost proiectată pelicula Quod Erat Demonstrandum în secţiunea „Competiţie Film European.

Festivalul internaţional de film pune accent pe regiunea Europei Centrale şi de Est incluzând producţii din Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria.

Festivalul cuprinde premiere mondiale, internaţionale sau regionale şi prezintă o retrospectivă a celor mai de succes producţii ale anului anterior în secţiunea dedicată In Focus.

Detalii despre festival şi programul proiecţiilor, aici.

Foto: Calin Peter Netzer, Festivalul de Film de la Sarajevo – sff.ba

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »