„Doamna Godot“, de Olga Delia Mateescu, în premieră la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%9edoamna-godot%e2%80%9c-de-olga-delia-mateescu-%c3%aen-premier%c4%83-la-teatrul-dramaturgilor-rom%c3%a2ni/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Dramaturgilor Români, anunţă premiera oficială a spectacolului DOAMNA GODOT de Olga Delia Mateescu, regia Felix Crainicu – duminică, 17 februarie, ora 19.00 în sala „Ion Băieşu” a Teatrului Dramaturgilor Români.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2019

Scenografia este concepută de Andreea Sorina Paraschivoiu, muzica este creată de Alexandru Nucă, iar video este realizat de Radu Crăciun.

În  DOAMNA GODOT, o actriță cunoscută în ipostază de dramaturg, Olga Delia Mateescu, face o analiză fină și profundă a jocului dintre certitudine și imprevizibil.  Două actrițe, interpretate de Ioana Pavelescu și Alexandra Stroe, unite printr-o legătură puternică se întâlnesc aparent întâmplător într-un loc în afara timpului doar ca să descopere că sunt una și aceeași persoană. Ca într-un joc incontrolabil, deciziile lor banale încep să aibă rezultate disproporționate, iar frânturile de existență construiesc o poveste care va chestiona posibilitatea  liberului arbitru. Un necunoscut, pe care, de fapt, îl știi dintotdeauna, îți propune o călătorie spre tine, oferindu-ți șansa să te ferești de greșeli sau să îți trăiești viața de parcă ar fi una nouă.

Spectatorule, tu ce alegi?

Spectacolul este supratitrat în limba engleză.

Biletele pot fi rezervate la 0756 021 106, achiziționate pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței nr. 64-66.

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.