10 zile până la Festivalul de Muzică Clasică „Clara Haskil”
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-zile-pana-la-festivalul-de-muzica-clasica-clara-haskil/

Doar 10 zile ne mai despart de debutul celei dintâi ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică „Clara Haskil. Iubitorii de muzică clasică dornici să ia parte la recitalurile şi concertele unice din cele şase seri de Festival îşi pot procura bilete fie prin reţeaua Eventim, fie la casieria Filarmonicii din Sibiu (informaţii, la telefon – 0745.991.779).

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Biletele pentru Festivalul „Clara Haskil” sunt împărțite pe 3 categorii de prețuri (56 lei – categoria VIP, 36 lei – categoria I și 20 lei – categoria II).

Timp de șase zile, șase nume importante ale scenei muzicale internaționale (pianiștii francezi Adam Laloum și Julien Quentin, pianistul elvețian François-Xavier Poizat, violoncelistul maghiar István Várdai, violonista franceză Marina Chiche și pianista de origine romană Alina Azario), alături de artiști români consacrați (dirijorul Tiberiu Soare, Orchestra Simfonică București, Cvartetul Arcadia) vor susține o serie de recitaluri și concerte unice, cu muzică de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann-Sebastian Bach, Claude Debussy, George Enescu sau Dinu Lipatti.

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil” va avea loc în perioada 30 august – 4 septembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internațională din România care onorează memoria legendarei pianiste de origine română.

Clara Haskil

Clara Haskil

Armonie, interpretare la cele mai înalte standarde, pasiune și iubire necondiționată pentru muzica clasică – acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care le putem asocia numelui Clara Haskil, calități pe care Festivalul își propune să le împărtășească publicului şi să le ducă mai departe.

Festivalul a luat naştere la inițiativa pianistei Alina Azario.

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil – INFO

• Ediția I a Festivalului: 30 august – 4 septembrie 2014, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu

• Bilete: online, prin Eventim.ro, precum și la casieria Filarmonicii

• Programul Festivalului: www.clarahaskil.ro

Foto cu Festivalul de Muzică Clasică „Clara Haskil” – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.