12 Years a Slave este filmul anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/12-years-a-slave-este-filmul-anului-2013/

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

Un articol de |6 decembrie 2013

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

Drama istorică 12 Years a Slave, bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, care prezintă povestea unui bărbat de culoare (Chiwetel Ejiofor), răpit şi vândut ca sclav în Louisiana, a surclasat filmul SF ,,Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, regizat de Alfonso Cuarón – situat pe locul al doilea -, şi ,,The Wolf of Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese (locul al treilea), informează contactmusic.com.

Drama ,,Înainte de miezul nopţii/ Before Midnight”, regizată de Richard Linklater, ocupă locul al patrulea, iar lungmetrajul ,,Her”, de Spike Jonze, se situează pe locul al cincilea.

12 Years a Slave

Chiwetel Ejiofor în 12 Years a Slave 

Filmul ,,Her”, despre un bărbat care se îndrăgosteşte de un sistem de operare pe computer, a fost desemnat, miercuri, cel mai bun film pe 2013 de criticii de la National Board of Review of Motion Pictures (NBR), notează Mediafax.

Topul Rolling Stone a fost completat, în ordine, de ,,Scandal în stil american/ American Hustle” (locul al şaselea), de David O. Russell, ,,Căpitanul Philips”, de Paul Greengrass, ,,Nebraska”, de Alexander Payne, ,,Blue Jasmine”, de Woody Allen, ,,Inside Llewyn Davis”, de Joel şi Ethan Coen.

Foto credit: Cinemagia, 12 Years a Slave

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.