300 de copii pe scena Cantus Mundi de la Iași
https://www.ziarulmetropolis.ro/300-de-copii-pe-scena-cantus-mundi-de-la-iasi/

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova şi România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, pe scenele ieşene, marcând inaugurarea secţiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internaţional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, ediţia a III-a, desfăşurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Gaudeamus.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

Obiectivele festivalului includ creşterea gradului de implicare a tinerilor din ţară şi străinătate în spectacole şi concerte corale, dezvoltarea capacităţii concurenţilor de a lucra în echipă și sensibilizarea publicului larg în legătură cu bogăţia şi frumuseţea muzicii corale.

Comisia de jurizare, formată din dirijorii Anna Ungureanu, Voicu Popescu – dirijorul Corului de Copii Radio – și Elena Marian – dirijor al corurilor de copii de la Chişinău -, a stabilit câștigătorii.

Laureații Cantus Mundi la secţiunea „Coruri ale Școlilor de Muzică”:

Locul I: Corul de copii Fusion Sound al Școlii de muzică – Odessa, Ukraina, Dirijor Vermrdovskaia Elisabeta

Locul II: Corul de copii Lira al Şcolii de muzică nr. 7 – Odessa, Ukraina, Dirijor Savenko Nataliia

Locul II: Corul Şcolii de muzică nr. 4 Clopoţeii lui Radonejskii – Ivano Frankovsk, Ukraina, Dirijor Svetlana Grebeniuk

Locul III: Corul Şcolii de muzică George Enescu – Bălţi, Republica Moldova, Dirijor Ana Cuscenco

Îi felicit pe organizatori pentru că au reuşit să pună la punct o ediţie atât de complexă, în cadrul căreia au participat mai bine de 1000 de muzicieni şi care s-a încheiat cu o gală extraordinară. Aceasta a fost transmisă în direct de Televiziunea Română şi a fost deschisă de Corul Madrigal, împreună cu copiii Cantus Mundi. Vom reveni cu drag la Iaşi pentru că astfel de mişcări, la o asemenea magnitudine, trebuie susţinute  cu toate puterile.” – Anna Ungureanu, dirijor al Corului Naţional de Cantus Mundi Cameră Madrigal  – Marin Constantin şi Director Artistic Cantus Mundi.

La secțiunea „Coruri Școli Gimnaziale” au obținut premii următoarele ansambluri corale:

Locul I: Corul Lia-Ciocârlia – Chişinău, Republica Moldova, Dirijor Svetlana Istrate

Locul II: Corul Ding-Dong al Școlii Gimnaziale “George Tutoveanu”, Bârlad, Dirijor Ana Maria Rusu

Locul III: Corul de copii Cantanti al Asociației Culturale Kratima din Timişoara, Dirijor Maria Gyuris

Locul III: Corul Meloritm al Palatului Copiilor – Bucureşti, România, Dirijor Elena Maria Nicolai

Mențiune Specială: Corul Diamond al Şcolii Gimnaziale “Constantin Erbiceanu”, Comuna Erbiceni, jud. Iaşi, Dirijor Liliana Costea.

Inițiat în anul 2011, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Foto: Cantus Mundi – facebook.com/CantusMundiRomania

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.