39 de spectacole la Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-spectacole-la-festin-pe-bulevard/

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se va desfăşura în perioada 7-18 octombrie la Bucureşti şi reuneşte 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică şi multe evenimente conexe, la care participă artişti din opt ţări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Republica Moldova şi România.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Festivalul a fost lansat printr-o conferință de presă, la care au participat, alături de Marinela Țepuș, câțiva dintre actorii teatrului – Ada Navrot, Andi Vasluianu și Dan Bordeianu –, precum și ambasadoarea ediției din acest an, Andreea Marin. De asemenea, au fost prezente și cele două co-selecționere, Narcisa Mocanu pentru secțiunea internațională și Raluca Rădulescu pentru selecția națională.

A cincea ediție a Festivalului cuprinde șapte secțiuni „Criza pubertății, criza adolescenței” – secțiune competitivă, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții pentru și despre tineri; „Text sau pretext” – secțiunea va cuprinde spectacole prin intermediul cărora vom face cunoscută publicului importanța echipei de creatori și de artiști în realizarea unei producții scenice. Astfel, se vor prezenta câte două variante de spectacol pe același text; „Bulevardul comediei” – secțiune competitivă, care propune publicului spectacole de mare succes, juriul fiind alcătuit din cinci membri aleși din public; „Premiere în FEST(in)” – o secțiune din care vor face parte cele mai noi producții ale Teatrului Nottara; „Invitați speciali” – secțiune unde se vor regăsi producții care aparțin unor teatre partenere, venind în completarea tematicii Festivalului; „Multi Art EXIT” – mai vechiul festival de teatru pentru persoane private de libertate a devenit una dintre secțiunile festivalului în 2015, urmând să se desfășoare în zilele de 22 și 23 noiembrie; „In memoriam” – secțiune dedicată unor personalități dispărute dintre noi, care au avut o contribuție importantă la evoluția teatrului românesc: George Constantin, Ruxandra Sireteanu, Petrică Popa.

Festivalul mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură pe texte pentru și despre adolescenți, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unor expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a devenit un eveniment-reper pentru lumea teatrală, dar şi pentru iubitorii artei scenice. Prin temele alese în cadrul fiecărei ediţii, manifestarea are şi un puternic impact social şi atrage, de la an la an, tot mai mulţi spectatori şi participanţi activi.

Cu o istorie de 70 de ani, Teatrul Nottara se află, în acest moment, pe locul al doilea în preferinţele publicului bucureştean. Având un repertoriu de 25-30 de titluri şi o medie de opt reprezentaţii pe săptămână, teatrul primeşte peste 2.500 de spectatori, săptămânal.

Potrivit tradiţiei, Teatrul Nottara a realizat – de la începutul anului 2017 și până acum – șapte premiere: „Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski (în regia Evgheniei Berkovici – Rusia), „Opt femei” de Robert Thomas (în regia lui Andreas Merz-Raykov – Germania), „Burlaci şi burlăcițe” de Hanoch Levin (în regia Alessandrei Giuntini – Italia), „Totul e relativ” de Alan Ayckbourn (în regia lui Felix Alexa), „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale (în regia lui Claudiu Goga), „Să-i îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello (în regia lui Dan Lăcătuşu), o coproducție cu Teatrul de Artă.

05
/06
/14

Întâlniri cu mari regizori de teatru, piese premiate în lectură, filme originale ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti şi cele mai noi şi interesante apariţii editoriale în domeniul artelor spectacolului sunt prezentate zilnic în programul de evenimente speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie).

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Prima jumătate a TIFF 13 a însemnat, personal, cinci zile cu destule filme bune (noi), câteva mari filme (vechi), două-trei rateuri, un concert-eveniment care a reînviat „Crucișătorul Potiomkin” (1925), o conferință pentru salvarea cinematografelor de stat și o neîntreruptă alergătură între săli de proiecție.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

04
/06
/14

Cinema-Edu împreună cu echipa de film a liceului Lazăr invită liceenii să călătorească în lumea filmelor ALTFEL. Cinema-Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică și socială din țară, care a ajuns la ediția a IV-a.

04
/06
/14

Mă gândesc că trăirea deplină a momentului trebuie să se consume izolându-mă complet de lumea din jur. Orice implicare sau amestec din exterior poate deranja și infesta curățenia și seninătatea intimității. Trebuie să închid lumea de afară în jurul meu. Este foarte grea această performanță, cere credință, curaj, caracter, putere… Este o virtute…