5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Andrada Corlat
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-andrada-corlat/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de |8 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Andrada Corlat: Cel mai dor mi-a fost de ieșitul în aer liber fără frică, de viața normală în care să mă pot vedea cu oamenii dragi, să pot merge la teatru fie în calitate de actor, fie de spectator; mi-a fost dor de normalitate, așa cum era ea înainte.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt sigură că se va schimba, în mai bine și în mai rău. Pe de o parte, poate pe unii pandemia aceasta îi va forța să fie mai pregătiți, mai responsabili, pe unii să aprecieze mai mult lucrurile aparent mici. Pe de altă parte, mă gândesc că alții abia așteaptă după colț următoarea ocazie să profite de ceea ce înseamna o stare de urgență.

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Nu știu dacă gusturile for fi altele. E posibil ca o vreme lumea să caute ceva mai ușor de digerat, ceva mai pozitiv, dar nu cred că va deveni o regulă.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Nu, eu am făcut întotdeauna asta dintr-o pasiune pe care încă nu o pot explica pe deplin… Perioada asta m-a făcut poate doar să mă bucur mai mult de prezent și să fiu mai conștientă de cât de privilegiată sunt, în toate aspectele din viața mea, nu doar în privința faptului că am norocul să fac ceea ce fac. După revenirea la normal nu știu dacă teatrul va arăta altfel. Cred că va fi o perioadă de acomodare cu unele schimbări, dar care țin mai mult de culise.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Clar aș fi șters cu radiera existența acestui tip de virus, asta însemnând însănătoșirea subită a celor care s-au luptat cu el. Apoi aș fi pregătit toate națiile mai bine pentru o viitoare pandemie, de la aparatură și locuri în spitale, la personal pregătit și echipat corespunzător și până la o mai bună educare a maselor în astfel de situații. Și ultimul lucru pe care l-aș schimba ar fi niște mentalități care din păcate cred că doar prin magie mai pot fi schimbate.

03
/12
/21

La 100 de ani de la momentul istoric, în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Națională București, în seara de 8 decembrie 2021, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare, ce va avea trei reprezentații: pe 8, 10 și 12 decembrie, ora 18:30.

02
/12
/21

Mâine, 3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Târg de Crăciun în aer liber din România, care va aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Poziționat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 și 21.00.

02
/12
/21

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, laureat al Premiilor Naționale Negruzzi 2020, a primit la Iași această importantă distincție cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2021.

02
/12
/21

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea semnează primul eveniment cultural românesc de anvergură de la Expo 2020 Dubai, solişti fiind laureaţii Concursului Internaţional “George Enescu” 2021, violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu. Concertul va avea loc în onoarea Zilei Naţionale a României pe scena Millenium Amphitheater din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai 2020, fiind programat în seara de 6 decembrie, de la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Române de Tineret vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

02
/12
/21

Evenimentul Gheorghe Zamfir - 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu legendarul naist Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Sala Independenţa, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

30
/11
/21

Ce cadou de Crăciun poate fi mai potrivit decât o carte bine aleasă? Nu trebuie să mai cauți cartea posibilă pentru persoana probabilă! De Sărbători, Curtea Veche Publishing face cumpărăturile pentru cei dragi cât se poate de simple: între 29 noiembrie și 15 decembrie 2021, pe curteaveche.ro sunt cărți cu până la la 50% reducere pentru mame, bunici, tătici, pitici, jumătatea mai bună, prieteni sau colegi.

30
/11
/21

Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB și Teatrul Metropolis organizează, în perioada 2-4 decembrie 2021, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST).