50 de concerte și evenimente la Zilele Nordului. Zdob și Zdub și Subcarpați revin în Poiana Teioasa
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-concerte-si-evenimente-la-zilele-nordului-zdob-si-zdub-si-subcarpati-revin-in-poiana-teioasa/

150 de lei + taxe e preţul early bird pentru un Full Pass la Zilele Nordului, disponibil până în 17 iulie pe iabilet.ro.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2021

Din 18 iulie Full Pass-urile vor costa 190 + taxe de lei, iar bilete de zi se vor putea cumpăra numai la fața locului și numai în măsura în care vor mai rămâne locuri disponibile după vânzarea Full Pass-urilor, anunță organizatorii.

Ediția a 8-a a Zilelor Nordului are loc între 27 și 29 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României, și în alte comunități din nordul țării. La concertele și evenimentele din agendă sunt așteptați 8000 de participanți din România și Republica Moldova.

Subcarpați, Zdob și Zdub, The Kryptonite Sparks, Baba Dochia și șase trupe din programul Rock Your Highschool vor concerta în Poiana Teioasa, iar Mircea Baniciu, Dan Byron, Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor urca pe scena de la Conacul Balș. Agenda festivalului mai conține spectacole de teatru („O poveste foarte simplă” – Drama Club, „Antisocial” – Atelierul de teatru, „Gewalt la Darabani” – Texte bune în locuri nebune), proiecții de film („Another Round”, „What do you see when you look at the sky?”, „Un triomphe”), expoziții, școli de vară, dezbateri, conferințe și ateliere, tururi ghidate în regiune, clăci pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești din Moldova și competiții sportive (tenis, trail și MTB).

Detalii, aici.

„După un an în care pandemia ne-a obligat să mutăm pe stadion scena mare a festivalului, în august revenim în Poiana Teioasa pentru concertele de vineri și sâmbătă. În deschiderea lor vor urca în premieră pe scenă trupele pe care le selecționăm și apoi antrenăm împreună cu partenerii noștri de la Overground Music în programul Rock Your Highschool, prin care descoperim și promovăm viitoarele mari trupe din România. Un alt reper al ediției din acest an este începerea ateleierlor pentru reconstrucția, folosind exclusiv tehnici și materiale tradiționale, a celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, viitor hub educațional pentru școlile din Nord”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

În timpul zilei participanții la festival pot opta între participarea la competițiile din cadrul Maratonului Nordului (MTB, trail, tenis), la școlile de vară ale festivalului (platforma Cord pentru ONG-uri, Școala pentru Dezvoltarea Moldovei, programul Voluntar în Nord, seria Atelierele Nordului) sau la tururile ghidate în regiune (7 trasee culturale, naturale, de aventură sau agrement în regiune). În fiecare după-amiază au loc Întâlnirile Nordului, dezbateri cu invitații speciali ai festivalului, apoi la Conac încep spectacole de teatru, concerte acustice și proiecții de filme, iar în Poiană, în serile de vineri și sâmbătă, au loc concertele de pe scena mare. Programul festivalului va fi actualizat pe www.zilelenordului.ro, iar abonamentele pot fi deja achiziționate prin platforma www.iabilet.ro.

În prețul unui abonament Full Pass este inclusă camparea gratuită la Darabani pe toată durata festivalului. Între principalele locații de evenimente din festival organizatorii pun la dispoziție microbuze și autobuze pentru transport contra cost, iar masa se poate lua în food-court-ul festivalului, în camping sau la pensiunile din Darabani și din zonă.

Festivalul Zilele Nordului este organizat de către Asociația Nord în parteneriat cu Banca Transilvania, Primăria Darabani, Primăria Pomârla și Overground Music. Partener media principal: Radio Guerrilla. Susținut de: Cadasplan Solutions, Piatra Chiș, Pirania, Aqua Carpatica, VivaFm.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.