#7deacasă – BILETUL NORDULUI, un apel de solidaritate pentru spitalele din județul Botoșani
https://www.ziarulmetropolis.ro/7deacasa-biletul-nordului-un-apel-de-solidaritate-pentru-spitalele-din-judetul-botosani/

Asociaţia Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoşăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2020

Zilele Nordului, cel mai mare festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și R. Moldova demarează o campanie de strângere de fonduri și resurse pentru dotarea spitalelor din județul Botoșani.

A șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Se întâmplă în cadrul campaniei #7deAcasă, care mobilizează botoșăneni, prieteni ai festivalului și pe cei care au un cuvânt de spus în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în județul Botoșani.

Aciziționează BILETUL NORDULUI și toți banii tăi vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Detalii pe entertix.ro, care își donează toate comisioanele către această cauză, și pe zilelenordului.ro/7deacasa.

Donații se pot face și în conturile Asociației Nord, deschise la BCR:

RO13 RNCB0301147711260001 (lei)

RO56 RNCB0301147711260003 (euro),

cu mențiunea „donații spitale” sau „7deacasă”.

„Încă din septembrie anul trecut am început pregătirile pentru ediția a șaptea a Zilelor Nordului. Am ales pentru ea sloganul #Cei7AniDeAcasă și urma să fie cea mai spectaculoasă și mai de impact de până acum. Însă azi, din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus în România, nu numai festivalul nostru este pus în pericol, ci și sănătatea publică a românilor. E de datoria tuturora să ne mobilizăm și, dacă o facem repede și cu bine, avem motive să fim optimiști și putem spera că la finalul verii ne vom vedea cu toții cu bine la Zilele Nordului”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Lista celor #7deAcasă sau șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă:

#1 Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale

Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2 Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție

Trimite-ne informații la alex@nordul.ro sau scrie-ne pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3 Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie

Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4 Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5 Donează sânge

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă. Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.

#6 Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7 Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

Mai multe detalii aici.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

Pagina 1 din 5712345...102030...Ultima »