#7deacasă – BILETUL NORDULUI, un apel de solidaritate pentru spitalele din județul Botoșani
https://www.ziarulmetropolis.ro/7deacasa-biletul-nordului-un-apel-de-solidaritate-pentru-spitalele-din-judetul-botosani/

Asociaţia Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoşăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|3 aprilie 2020

Zilele Nordului, cel mai mare festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și R. Moldova demarează o campanie de strângere de fonduri și resurse pentru dotarea spitalelor din județul Botoșani.

A șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Se întâmplă în cadrul campaniei #7deAcasă, care mobilizează botoșăneni, prieteni ai festivalului și pe cei care au un cuvânt de spus în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în județul Botoșani.

Aciziționează BILETUL NORDULUI și toți banii tăi vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Detalii pe entertix.ro, care își donează toate comisioanele către această cauză, și pe zilelenordului.ro/7deacasa.

Donații se pot face și în conturile Asociației Nord, deschise la BCR:

RO13 RNCB0301147711260001 (lei)

RO56 RNCB0301147711260003 (euro),

cu mențiunea „donații spitale” sau „7deacasă”.

„Încă din septembrie anul trecut am început pregătirile pentru ediția a șaptea a Zilelor Nordului. Am ales pentru ea sloganul #Cei7AniDeAcasă și urma să fie cea mai spectaculoasă și mai de impact de până acum. Însă azi, din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de coronavirus în România, nu numai festivalul nostru este pus în pericol, ci și sănătatea publică a românilor. E de datoria tuturora să ne mobilizăm și, dacă o facem repede și cu bine, avem motive să fim optimiști și putem spera că la finalul verii ne vom vedea cu toții cu bine la Zilele Nordului”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Lista celor #7deAcasă sau șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă:

#1 Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale

Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2 Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție

Trimite-ne informații la [email protected] sau scrie-ne pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3 Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie

Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4 Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5 Donează sânge

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă. Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.

#6 Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7 Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

Mai multe detalii aici.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.