Actorii selectați în finala Galei HOP 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-selectati-in-finala-galei-hop-2021/

Ediţia a 24-a a Galei Tânărului Actor HOP continuă şi anul acesta cu tema „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” sub bagheta directorului artistic Gigi Căciuleanu. Motto-ul prezentei ediţii este: „Caragiale – o lume în mişcare”. Iată cine sunt finaliştii!

Un articol de Liliana Matei|28 iulie 2021

Preselecția s-a desfăşurat pe baza înregistrărilor video trimise online de concurenţi până la data de 15 iulie.

Juriul a fost format din: Ioan Ardelean (actor și regizor), Silvia Ghiață (producător TV), Andrei și Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor), Daniela Nane (actriță).

Au fost declarați admiși în Concursul final următorii actori:

Secţiunea Individual

  1. Diana Raluca Amitroaie, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi
  2. Oana Antonovici, Universitatea de Vest din Timișoara
  3. Patricia Gavril, Universitatea de Vest din Timișoara
  4. Toni Gheorghe, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Marin Lupanciuc, Universitatea de Vest din Timișoara
  6. Petru Mărginean, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  7. Alina Mișoc, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  8. Andreea Moustache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  9. Andrada Oltean, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  10. Oana Tudoran, Universitatea de Vest din Timișoara
  11. Ileana Ursu, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Secţiunea Grup

  1. Cazul Broaștelor, cu Alexandru Cruceru și Sonia Kalman, absolvenți ai Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti și Crăița Mladinovici, absolventă a Universității Hyperion din București
  2. Cetățeni Turmentați, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  3. D’ale lu’Aghiuță, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  4. Memento uMori, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Alis Pelle, absolvenţi ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Vlad Pelin, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Năpatima, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a (Alba Iulia)

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

transmis live

pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

*

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

Coproducător:

Societatea Română de Televiziune

Foto: afișul Galei Hop 2021, desen de Gigi Căciuleanu

 

 

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.