Actorii selectați în finala Galei HOP 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-selectati-in-finala-galei-hop-2021/

Ediţia a 24-a a Galei Tânărului Actor HOP continuă şi anul acesta cu tema „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” sub bagheta directorului artistic Gigi Căciuleanu. Motto-ul prezentei ediţii este: „Caragiale – o lume în mişcare”. Iată cine sunt finaliştii!

Un articol de Liliana Matei|28 iulie 2021

Preselecția s-a desfăşurat pe baza înregistrărilor video trimise online de concurenţi până la data de 15 iulie.

Juriul a fost format din: Ioan Ardelean (actor și regizor), Silvia Ghiață (producător TV), Andrei și Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor), Daniela Nane (actriță).

Au fost declarați admiși în Concursul final următorii actori:

Secţiunea Individual

  1. Diana Raluca Amitroaie, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi
  2. Oana Antonovici, Universitatea de Vest din Timișoara
  3. Patricia Gavril, Universitatea de Vest din Timișoara
  4. Toni Gheorghe, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Marin Lupanciuc, Universitatea de Vest din Timișoara
  6. Petru Mărginean, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  7. Alina Mișoc, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  8. Andreea Moustache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  9. Andrada Oltean, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  10. Oana Tudoran, Universitatea de Vest din Timișoara
  11. Ileana Ursu, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Secţiunea Grup

  1. Cazul Broaștelor, cu Alexandru Cruceru și Sonia Kalman, absolvenți ai Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti și Crăița Mladinovici, absolventă a Universității Hyperion din București
  2. Cetățeni Turmentați, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  3. D’ale lu’Aghiuță, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  4. Memento uMori, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Alis Pelle, absolvenţi ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Vlad Pelin, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Năpatima, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a (Alba Iulia)

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

transmis live

pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

*

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

Coproducător:

Societatea Română de Televiziune

Foto: afișul Galei Hop 2021, desen de Gigi Căciuleanu

 

 

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.