„Micul prinţ” deschide anul la Teatrul „Stela Popescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-print-deschide-anul-la-teatrul-stela-popescu/

„Micul prinţ”, adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, un concept teatru – dans de Ioana Macarie, este spectacolul care deschide anul 2022 la Teatrul „Stela Popescu” cu spectacolul din 8 ianuarie, ora 11, de la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Liliana Matei|6 ianuarie 2022

Realizat de o echipă compusă din Ioana Macarie (conceptul, regia și coregrafia), Oana Drăghici (scenografia și costumele), Teodor Pisai (sound design), „Micul prinţ” este un spectacol de teatru – dans despre inocența copilăriei, o călătorie stelară a doi prieteni, un cuplu copil – adult, o relație umană care poate fi regăsită în orice familie. În distribuţie: Micul Prinț – Alexandru Floroiu, Aviatorul – Cătălin Frăsinescu, Exploratorul – Cosmin Vasile, Vulpea – Denisa Ispir, Șarpele – Andrei Dogaru, Floarea – Silvia Maurițiu, Trandafirii – Alexandra Dogaru, Ioana Rufu, Anda Stoian, Diana Chiripuci, Carmen Mărgărit, Regele – Alexandru Obretin, Afaceristul – Florentin Munteanu, Înfumuratul – Cristina Marin Neagu.

În această aventură, copilul întâlnește personaje care îl ajută să descopere și să prețuiască lucrurile valoroase din viață – bucuria și jocul, generozitatea, bunătatea și frumusețea. Tot ele îi vor călăuzi în anevoiosul și uneori durerosul proces de maturizare. Adultul face o călătorie în sens invers, descoperind importanța inocenței în viața matură.

„Micul prinţ” vorbește despre prietenie în sensul ei cel mai pur, prietenia care depășește barierele de vârstă și spațiu.  De ce teatru – dans ? Dansul este un limbaj universal care transmite emoții și care ”traduce” mesaje complicate pe înțelesul copiilor de orice vârstă, păstrând intacte semnificațiile și complexitatea textului original.

22
/05
/24

În contextul celei mai importante retrospective Brâncuși din ultimele decenii, deschisă la cunoscutul muzeu parizian Centre Pompidou până la 1 iulie 2024, Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României în Franța, a organizat conferința „Brâncuși Perspective”.

20
/05
/24

„Ideea care m-a urmărit este că şansa picturii mele a fost tocmai dezavantajul de a trăi în Est şi de a participa la toate coşmarurile acestei epoci, care mă urmăresc obsesiv în drama picturii mele.”

20
/05
/24

A 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024, Cluj-Napoca) aduce un omagiu cinematografiei japoneze prin Focus Japonia, un program eclectic care reunește filme de referință din istoria cinemaului, cele mai apreciate producții recente, dar și ateliere și programe speciale.

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.