Adrian Păduraru şi Alexandra Velniciuc, la Teatrul Stela Popescu, pe 11 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-paduraru-si-alexandra-velniciuc-la-teatrul-stela-popescu-pe-11-februarie/

Un week-end relaxant poate începe pe 11 februarie, ora 19, la Sala Mică a Palatului Copiilor văzându-i pe Adrian Păduraru şi Alexandra Velniciuc la Teatrul Stela Popescu în spectacolul „Ceapa” de Dan Tudor, după „La cipolla” de Aldo Nicolaj, un titlu pe cât de simplu, pe atât de surprinzător, adaugă repertoriului Teatrul Stela Popescu o comedie cu note grave. Textul prolificului prozator italian Aldo Nicolaj vorbeşte relaxat despre lucruri serioase, amuzându-se copios, dar cu seninătate, de alegerile sau traiectoriile greşite din viaţa personajelor sale.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Piero, un impresar aflat la apogeul carierei, hotărăște cu o luciditate rece să-și pună capăt zilelor în ciuda unei vieți aparent fericite. Viața personajului Pierro Della Pineda este desfăcută pe parcursul piesei în fața publicului întocmai ca o… ceapă, foaie cu foaie, în încercarea de a-și recompune și evalua imaginea propriei existențe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar și cu reflecție amară, soția, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar și cei doi copii își redefinesc pe rând raporturile cu eroul nostru.

O comedie cu rafinat parfum italian regizată de Dan Tudor, „Ceapa” împletește situațiile neprevăzute de viață ale protagonistului cu momente de mișcare atent coregrafiate și o muzică semnată de compozitorul Vlaicu Golcea, dând viață scenelor într-un univers elegant și versatil plăsmuit de scenograful Corina Grămoșteanu.

Distribuţia serii îi va aduce pe scenă pe Piero della Pineda, impresar – Adrian Păduraru, Giulia, soția lui – Alexandra Velniciuc, Oreste, prietenul lui Piero – Sorin Aurel Sandu, Bianca, amanta lui Piero – Silvia Stanciu, Mimo Rasi, prietenul Biancăi – Cătălin Frăsinescu, Lucia, secretara lui Piero – Ana Maria Ivan, Liza, fiica lui Piero și a Giuliei – Andreea Șovan, Nando, fiul lui Piero și al Giuliei – Cristian Neacșu.

Duminică, 13 februarie, la ora 19, la Sala Mică a Palatului Copiilor, vă invităm la un spectacol cu Femeia, eterna poveste, un spectacol de Attila Vizauer despre Bucureștiul de odinioară cu atmosfera sa cuceritoare ce și-a păstrat farmecul peste ani, despre umorul rafinat și șarjele spirituale dintre clienții care îi transformau cochetele terase în veritabile arene pentru dueluri intelectuale sau mondene…. „Femeia, eterna poveste” propune o seară de desfătări muzicale interbelice peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială învăluită în abur de legendă. Melodii celebre interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare. Teatrul Stela Popescu vă propune o seară cu aer vintage la finalul căreia sperăm să vă fi stârnit curiozitatea de a răsfoi prin istoriile Bucureștiului, în căutarea imaginilor sale învechite în nuanțe de sepia și a oamenilor cu poveștile lor pasionale. În distribuţie Domnișoara Dorothea – Crina Matei, Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Maria, ajutor de bucătar – Ana Maria Ivan, Pavel, ospătar la „Leul și cârnatul” – Cristian Neacșu, Monsieur Jacques, bucătarul restaurantului „Leul și cârnatul” – Sorin Aurel Sandu, Gicuțu, îngrijitorul localului – Viorel Păunescu, muzicienii Gabriel Stănescu – vioară; Ionuț Preda/Emilian Ciobanu – acordeon; Raul Kusak /Alexandru Burcă / Alexandru Răileanu – pian şi dansatorii Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Cosmin Vasile, Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir.

Biletele se pot achiziționa pe:

www.mystage.ro
www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu
www.instagram.com/teatrulstelapopescu
Organizator : Teatrul Stela Popescu

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:
Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:  sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;︎ se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;︎ prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore.

 

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.