Pianistul Kirill Richter, concert emoționant la Palatul Bragadiru
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianistul-kirill-richter-concert-emotionant-la-palatul-bragadiru/

Unul dintre cei mai proeminenţi reprezentanţi ai scenei muzicale neoclasice, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul său de debut, Chronos.

Un articol de Liliana Matei|14 martie 2023

Tânărul compozitor și pianist Kirill Richter vine la București pentru un concert emoționant. Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter, va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru. Devenit faimos în anul 2018, când a compus tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York, Kirill Richter creează muzică pentru televiziune, teatru, balet și cinema. La București va veni însoțit de violonista Alena Zinovieva și de violoncelistul Avgust Krepak, alături de care formează The Richter Trio. În cadrul concertului de la Palatul Bragadiru, care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: Michigan 7, Ophelia, Chronos sau Dreamer. Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi cumpărate de aici: https://www.teatrulgodot.ro/spectacole/sounds-and-senses-o-seara-la-palat-cu-kirill-richter/

Pianistul și compozitorul Kirill Richter este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice. În concertele sale, artistul ia genul muzicii clasice și îl transpune într-o atmosferă de club asemănătoare mai mult unui show acustic de muzică rock. Kirill Richter și-a creat un stil muzical personal, unic și complet diferit față de cel al muzicienilor clasici. Muzica lui este puternică, emoționantă, iar spectacolele sale sunt complexe și impresionante prin atmosfera pe care acesta o creează.

Fiind mai mult autodidact în materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film – a studiat fizica nucleară la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPHI, pentru ca apoi să urmeze studii de licență în design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire. Însă talentul lui muzical era greu de ascuns, iar primul său concert a fost un real succes, încheiat cu aplauze la scenă deschisă pentru minute în șir.  Cariera lui Kirill Richter s-a dezvoltat rapid – în 2017 a ținut zeci de concerte, a început să scrie muzică pentru lungmetraje și scurtmetraje, a compus muzică pentru balet și teatru. A devenit faimos în 2018 când a compus pentru Fox Sports tematica muzicală a Cupei Mondiale la Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York.

Ulterior, a început să cucerească scena muzicală internațională – a interpretat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg și a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, săli de spectacole și festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez „Classical: NEXT”, Festivalul Britanic „The Great Escape”, Festivalul M.Art din Tel Aviv,  Festivalul Origen din Elveția și Royal Albert Hall.

Kirill Richter creează, de asemenea, muzică pentru teatru, balet și partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrări ale sale și anume soundtrack-ul original pentru blockbusterul SF „A Rough Draft”, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko și muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky „Jumpman” au primit un numeroase premii internaționale. Evenimentul principal al anului 2019 pentru Kirill Richter a fost lansarea albumului său de debut, CHRONOS, la care a lucrat timp de câțiva ani. „Acest album vorbește despre relația mea cu timpul. Cred că timpul apare în viața noastră în diferite stări ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub formă de gheață sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstractă a istoriei ca un vârtej de evenimente, sau reflecții asupra oportunităților pierdute și a multivarianței destinului uman, sau chiar percepția mitologică a timpului ca o creatură vie care este deschisă dialogului”, explică compozitorul.

Richter Trio, format din Kirill Richter, Alena Zinoveva și Avgust Krepak, a fost fondat în anul 2016. În acești ani, cei trei artiști au susținut împreună zeci de concerte și au avut parte de aplauze la scenă deschisă în săli precum „Zaradye” din Moscova, Festivalul Origen din Elveția sau Festivalul Reeperbahn din Hamburg, Germania. Richter Trio a atras atenția unei noi generații de fani ai muzicii clasice prin abordarea lor teatrală și stilată a muzicii clasice.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.